e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Γιορτή των Νέων, η Σύναξη για τους Αρχαγγέλους στον εορτάζοντα Καθεδρικό Ναό των Ορθοδόξων της Μοζαμβίκης

  Καθεδρικός Ναός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Maputo  
 Πρωί Κυριακής, 10ης Νοεμβρίου 2013








Τα φτερά των Αρχαγγέλων σκέπασαν και φέτος την εορταστική σύναξη σήμερα στο Μαπούτο, όπου τα παιδιά της Eκκλησίας μας προσευχήθηκαν για την προστασία των απαχθέντων κυρίως ανηλίκων παιδιών και όχι μόνο, κάτι που τελευταίως πλήττει την πόλη μας.

Στην ομιλία του ο θεοφ. Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης μετέφερε την αγωνία και τον αγώνα του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου Β' για τα παιδιά όλης της Αφρικής, τονίζοντας ότι το μέλλον ανήκει σε αυτά.

Τα παιδιά ζήτησαν να μεταφέρει στον Πατέρα και Πατριάρχη τους την προσμονή τους ότι η επίσκεψή του στη χώρα, στον ερχόμενο Φεβρουάριο, θα δημιουργήσει κλίμα καταλλαγής και αγάπης.

Τέλος, όπως κάθε Κυριακή, έτσι και σήμερα έγινε η καθιερωμένη σύναξη των εκκλησιασθέντων στον προαύλιο χώρο του καθεδρικού, ελλείψει στέγης, έως ότου ολοκληρωθεί το Πνευματικό Κέντρο της Επισκοπής, τα δε παιδιά μοίρασαν το γιορτόψωμο σε όλο τον κόσμο, με την ευχή να είναι σύντομα έτοιμο το σπίτι των Αρχαγγέλων!

Δεν υπάρχουν σχόλια: