e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Φθάνοντας στο Αμμάν της Ιορδανίας / عمان

Ταξίδι με τις Βασιλικές Αερογραμμές της Ιορδανίας, σήμερα το απομεσήμερο, προς το Αμμάν της Ιορδανίας, μαζί με τα μέλη της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος, αρμόδιας για θέματα Προσκυνηματικών Περιηγήσεων. Ο καιρός καλός κι εμείς "επί πτερύγων ανέμων"!


 Πιλότος ένας ελληνομαθής Ιορδανός, παλαιότερα πιλότος του βασιλικού αεροσκάφους!


 Πετώντας προς ανατολάς, αφήνουμε πίσω μας τα χρώματα της δύσης, ενώ "πατάμε" στα μπαμπάκια τ' ουρανού.

 Μ' ένα ολόζεστο τσάι μάς υποδέχεται η παραδοσιακή ευγένεια του τόπου!




 Πρώτος στην υποδοχή ο Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Βενέδικτος, ο και Επίτροπος του Πατριάρχου Ιεροσολύμων στη χώρα, ένας ευπροσήγορος και διαρκώς χαμογελαστός άνθρωπος, ο οποίος είχε πολλά να θυμηθεί μαζί με τον επικεφαλής της ελλαδικής εκκλησιαστικής Αντιπροσωπείας Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο. 


 Ώρα να οδεύσουμε προς το ξενοδοχείο, στην ιορδανική πρωτεύουσα. Και δεν είναι τόσο κοντά... Όμως μάς αποζημιώνει το λεωφορείο: Στην οροφή με ξυλόγλυπτο τρούλο (όπως λέμε βασιλική μετά τρούλου) και μπροστά σε κάθε καθήμενο οθόνες υπολογιστή με διαρκή σύνδεση στο ίντερνετ και όλες τις σχετικές υπηρεσίες (facebook, twitter, internet explorer και όλα τα συναφή)!!! Με άλλα λόγια: η απόλυτη χαρά του ταξιδιώτη!!!

Καληνύχτα από το Αμμάν! Ελπίζω και σε επόμενες ανταποκρίσεις!


Δεν υπάρχουν σχόλια: