e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Συμμετοχή του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ 2014 της Μόσχας

Tην προσεχή Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014, Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος μεταβαίνει στη Μόσχα (Ρωσία), προκειμένου να συμμετάσχει στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ 2014 (18-23 Μαρτίου 2014).
            Η Αντιπροσωπεία αποτελείται από τον Αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνα Κατραμάδο - Γραμματέα, Βασίλειο Τζέρπο - Μέλος και Χρήστο Πετρέα - Ειδικό Επιστημονικό Σύμβουλο του Συνοδικού Γραφείου.
            Στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) στην Διεθνή αυτή Έκθεση, ανάμεσα στους λοιπούς Έλληνες συνεκθέτες και σε ειδικό χώρο θα φιλοξενηθούν οι Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι οποίες δια του Συνοδικού Γραφείου, ανταποκρινόμενες στο σχετικό αίτημα της Ιεράς Συνόδου, θα διαθέσουν ξενόγλωσσο οπτικοακουστικό υλικό των Μονών και Προσκυνημάτων τους.
            Η Έκθεση αυτή, της οποίας τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις παγκοσμίως, συγκεντρώνει δε έντονο το ελληνικό ενδιαφέρον αφ᾽ ενός μεν λόγω του μεγάλου αριθμού Ρώσων τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο την πατρίδα μας, αφ᾽ ετέρου δε λόγω του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που αυτοί επιδεικνύουν για τα θρησκευτικά μνημεία και προσκυνήματά της.
            Η Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος θα παραμείνει στη Μόσχα μέχρι και την ημέρα λήξης των εργασιών της Εκθέσεως (23.3.2014). Κατά την διάρκεια της εκεί παραμονής της, τα μέλη της Αντιπροσωπείας θα έχουν συνάντηση με τον Πατριάρχη Μόσχας και πάσης Ρωσίας κ. Κύριλλο, την Πρέσβυ της Ελλάδος στη Μόσχα κ. Δανάη-Μαγδαληνή Κουμανάκου, καθώς και με τον Επίσκοπο Ποντόλσκ κ. Τύχωνα, Πρόεδρο του Προσκυνηματικού Κέντρου του Πατριαρχείου της Ρωσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: