e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Η εόρτια Σύναξη των Ταξιαρχών στο ομώνυμο Παρεκκλήσιο του Μπανάτου

 Σήμερα το πρωί, 8 Νοεμβρίου 2014 
Φωτορεπορτάζ: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας
















































Με αισθήματα κατάνυξης κι έναν ήλιο δειλό, μετά τη χθεσινή νεροποντή, συναχτήκαμε σήμερα το πρωί στο εν Βανάτω ενοριακό Παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και Αγίου Νικολάου, για να τιμήσουμε τις Επουράνιες Αγγελικές δυνάμεις! Παρόντες ήταν οι κτήτορες του Ναού κ.κ. Παναγιώτη και Αντωνία Στραβοπόδη - Μεγάλοι Ευεργέτες της Ενορίας μας και ο γιος τους Δημήτριος Στραβοπόδης, μνημονεύοντας όλοι τον πρόωρα κοιμηθέντα δεύτερο γιο της Οικογένειας ΜΙΧΑΗΛ

Ο Εφημέριος π. Παναγιώτης, ομιλώντας προς το εκκλησίασμα, παρουσίασε συνοπτικά την δογματική διδασκαλία της Εκκλησίας μας για τους Αγγέλους, ενώ επεσήμανε κυρίως τα ακόλουθα: "Αποδεχόμενοι τις Ασώματες Δυνάμεις των Ουρανών ως κομιστές του θελήματος του Θεού προς εμάς, κατά βάσιν σεβόμαστε το ίδιο το θείο Θέλημα και πάνω απ' όλα τον Θελητήν του Ελέους! Προσκυνώντας σήμερα, αγαπητοί μου, την Εικόνα των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, που κοσμούν την πανήγυρί μας, δείχνουμε ταπείνωση και υπακοή στην Θεία Βουλή και διά των Αγγέλων υποδεχόμαστε της Μεγάλης Βουλής τον Άγγελον, ως διαιώνιο Σωτήρα σύνολης της ανθρωπότητας"

Έγινε, εξάλλου, Αρτοκλασία, ενώ οι Κτήτορες είχαν ετοιμάσει, μετά τη Θεία λειτουργία, πλούσια κεράσματα. Εντέλει τελέστηκε Μνημόσυνο επί του παρακείμενου τάφου τού μακαριστού ΜΙΧΑΗΛ, εις μνήμην του οποίου -ως γνωστόν- οικοδομήθηκε από τους γονείς του ο πανηγυρίζων Ναός, πριν από πέντε χρόνια ακριβώς!


Δεν υπάρχουν σχόλια: