e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων εν Βανάτω και τα ονομαστήρια του Εφημερίου






























































Στον ναό της Φανερωμένης Μπανάτου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η Ευχαριστιακή Σύναξή μας προς τιμήν της Υπεραγίας Θεομήτορος, κεντρικού προσώπου και συντελεστού στο σχέδιο της θείας Οικονομίας, που οδήγησε στη λύτρωση του ανθρώπινου γένους από τη δυναστεία του θανάτου και την ολοσχερή απώλεια. Κατ' αυτή την ημέρα -πατροπαράδοτα- άγει τα ονομαστήριά του ο Εφημέριος π. Παναγιώτης, όπως επιτάσσει η ζακυνθινή συνήθεια, σύμφωνα με την οποίαν οι Παναγιώτηδες και οι Παναγιώτες εορτάζονται την 26η Δεκεμβρίου, όπως οι φέροντες το όνομα "Ζέπος", εκ του "Ιωσήφ". 

Στη θεία Λειτουργία έλαβε μέρος και ο Ιερομόναχος Νικόδημος Κεφαλληνός, ο οποίος ήλθε στην Ενορία μας για να ευχηθεί στον Εφημέριο. Στο τέλος του Συλλείτουργου έφθασαν και οι δύο Μητροπολίτες, ήτοι ο Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄  και ο Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ώστε και αυτοί να ευχηθούν στον άμεσο συνεργάτη τους και Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου, όπως και άλλοι ιερείς και διάκονοι και όσοι άλλοι κληρικοί και λαϊκοί τον τιμούν! Η Πρεσβυτέρα Φωτεινή είχε φροντίσει ιδιοχείρως για τα πολλά και διάφορα κεράσματα της γιορτής!

Δεν υπάρχουν σχόλια: