e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Μετακινήσεις Εφημερίων στη Μητρόπολη Ζακύνθου


Αυτές τις μέρες πραγματοποιήθηκαν ορισμένες απαραίτητες μετακινήσεις Εφημερίων μεταξύ των Ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου, σύμφωνα με τα νενομισμένα και τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων. Πρόκειται για τις ακόλουθες: 

Στον Ι. Ενοριακό Ναό Αγίων Κηρύκου και Ιουλίττης Αγκερυκού Ζακύνθου μετατέθηκε ο μέχρι τώρα Εφημέριος του Ι. Ν. Θείας Αναλήψεως και Αγίων Τεσσαράκοντα πόλεως Ζακύνθου Μέγας Οικονόμος Νικόλαος Βόσσος. Σημειωτέον ότι ο Αγκερυκός είναι η γενέθλια Ενορία του π. Νικολάου. 

Στην κενωθείσα θέση του Εφημερίου του Ι. Ενοριακού Ναού Θείας Αναλήψεως και Αγίων Τεσσαράκοντα πόλεως Ζακύνθου μετατέθηκε ο μέχρι τώρα Εφημέριος του Ι. Ν. Αγίου Χαραλάμπη στο Ποτάμι πόλεως Ζακύνθου Πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Κυπριώτης

Στην κενωθείσα θέση του Εφημερίου του Ι. Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπη στο Ποτάμι πόλεως Ζακύνθου μετατέθηκε ο μέχρι τώρα Εφημέριος του Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Κάτω Γερακαρίου Ζακύνθου Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Λιοντάκης

Στην κενωθείσα θέση του Εφημερίου του Ι. Ενοριακού Ναού Ευαγγελιστρίας Κάτω Γερακαρίου Ζακύνθου τοποθετήθηκε ο μέχρι τώρα άμισθος Εφημερεύων των Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Χουρχουλιδίου και Αγίου Νικολάου Κουκουναρίας Πρεσβύτερος Νικόλαος Γουσέτης

Στην κενωθείσα θέση του Εφημερίου των Ι. Ενοριακών Ναών Αγίου Γεωργίου Χουρχουλιδίου και Αγίου Νικολάου Κουκουναρίας διορίστηκε ο Ιερομόναχος Πορφύριος Γουσέτης, ο οποίος -σημειωτέον- χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος στις 21 Δεκεμβρίου 2014. 

Ευχόμαστε όλοι οι ανωτέρω Κληρικοί μας να εργασθούν θεοπρεπώς για την ωφέλεια των τοπικών κοινωνιών των Ενοριών, αλλά και για την εύκλεια του Κυριακού Σώματος, δηλαδή της Αγίας Εκκλησίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: