e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Πολυκοσμία στην παρουσίαση του βιβλίου του π. Ευαγγέλου Υφαντίδη

Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων | Αίθουσα Αντώνη Τρίτση, απόγευμα της Τετάρτης, 18ης Φεβρουαρίου 2015














Αναμενόμενη η πολυκοσμία στην εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου του αρχιμ. του Οικουμενικού Πατριαρχείου Ευαγγέλου Υφαντίδη, Πρωτοσύγκελου της Ι. Μ. Ιταλίας και Μελίτης. Αναμενόμενη καθότι, ο συγγραφεύς χαίρει καθολικής αποδοχής τόσο για την προσωπικότητα, όσο και για το έργο του. Θέμα του βιβλίου, το Οικουμενικό Πατριαρχείο και οι Πολιτικές Δυνάμεις από την Συνδιάσκεψη της Λωζάννης έως την εκλογή του Πατριάρχου Βασιλείου Γ΄.

Ομιλητές ο Σεβ. Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, εκπρόσωπος της Α. Θ. Παναγιότητος, ο τ. υπουργός και πρύτανις του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γρηγόριος Τσάλτας και η κ. Δέσποινα Μιχάλαγα, λέκτορας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών. Συντονιστής ο κ. Δημήτριος Γόνης, ομότ. καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο Αιδεσιμ. πρωτ. Κυριακός Τσουρός ανέγνωσε ένθερμο μήνυμα του Σεβ. Μητροπολίτου Ιταλίας και Μελιτης κ. Γενναδίου. Παρόντες ήσαν ο τ. Υπουργός και Ιστορικός-Δημοσιογράφος κ. Θ. Ρουσόπουλος, ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γ. Καλαϊτζής, Βουλευτής Καβάλας, τόπου καταγωγής του Συγγραφέως, και ο εκπρόσωπος του κινήματος "Το Ποτάμι" ο επιχειρηματίας κ. Αργύρης Τσουνάκης. 

Επίκεντρο της ομιλίας των αγορητών, η ιστορική αξία του πονήματος, που πράγματι αποτελεί απάνθισμα μιας πολύπλευρης μελέτης που κατά γενική εκτίμηση, θα αποτελεί του λοιπού το επίκεντρο αναφοράς όχι μόνο στη νεότερη και σύγχρονη πατριαρχική ιστορία, αλλά και γενικότερα αυτήν του Γένους.

Οργανωτές της εκδήλωσης που έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, το Κέντρο Νησιωτικού και Μεσογειακού Πολιτισμού "Μεσόνησος" σε συνεργασία με το Κέντρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων επικουρούμενα από την Εταιρεία μας, στην οποία και οφείλεται η εκδοτική παραγωγή και επιμέλεια του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: