e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Εσπερινή Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων στον Ναό Θείας Αναλήψεως πόλεως Ζακύνθου

Δειλινό Τετάρτης, 25ης Φεβρουαρίου 2015 




































Το Νυχθημερόν εκκλησιάστηκε απόψε στον ιστορικό Ναό της Θείας Αναλήψεως και Αγίων Τεσσαράκοντα πόλεως Ζακύνθου, απ' όπου προέρχονται οι ανωτέρω χαρακτηριστικές φωτοστιγμές. Την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων τέλεσε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ο οποίος -συν τοις άλλοις- συνεχάρη δημόσια τον νέο Εφημέριο της Ενορίας Πρωτοπρεσβύτερο Χαράλαμπο Κυπριώτη, ευχόμενος καλή δύναμη στην διακονία του. Το Ψαλτήρι τίμησαν οι Ιεροψάλτες Διονύσιος Πόθος, Πολυδεύκης Μπετίνης, ενώ ανέγνωσε τα ιερά κείμενα ο θεολόγος Βασίλειος Χρυσοβιτσιώτης.

Στην ομιλία του ο π. Παναγιώτης αναφέρθηκε στη σημασία και την αξία της πνευματικής κατάστασης της Κατάνυξης, ως μεθόδου προσέγγισης της θείας μεγαλειότητας, σε αυτό μάλιστα το πλαίσιο εντάσσεται και η τέλεση της Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας, ώστε οι πιστοί να δέχονται όσο συχνότερα γίνεται εντός τους το πανακήρατο Σώμα και Αίμα του Κυρίου Ιησού, κατά το μακρύ διάστημα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: