e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Κυριακή της Ορθοδοξίας 2015 στο Μαρούσι, με τον Επίσκοπο Μπουρούντι και Ρουάντα κ. Ιννοκέντιο

Φωτογραφίες και video: Μάρκος Παπαγεωργίου














































Με λαμπρότητα τιμήθηκε σήμερα, 1 Μαρτίου 2015, η Κυριακή της Ορθοδοξίας και η ανάμνηση της αναστήλωσης των ιερών εικόνων στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου. 

Τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου και του προσκεκλημένου Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μπουρούντι και Ρουάντα κ. Ιννοκέντιος. Συμμετείχαν ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού. 

Στον Θείο Λόγο, που κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αρχιμανδρίτης Νικάνωρ Καραγιάννης, αναφέρθηκε στη σημασία των εικόνων ανά τους αιώνας, ενώ έθεσε το ερώτημα "Τι είναι η Ορθοδοξία;". 

Λίγο πριν την απόλυση, πραγματοποιήθηκε περιφορά των εικόνων εντός του Ναού.


Δεν υπάρχουν σχόλια: