e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων στη Μόσχα για τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ 2015 | Εγκαίνια του Ελληνικού Περιπτέρου

Μόσχα, 18 Μαρτίου 2015


Ξεκίνησε σήμερα (Τετάρτη 18.03.2015) στη Μόσχα η μεγάλη Διεθνής Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ 2015, στην οποία μετέχει και το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η Έκθεση αυτή θεωρείται ως η σημαντικότερη Ρωσική Τουριστική Έκθεση και η 5η σημαντικότερη παγκοσμίως, στην οποία η Εκκλησία της Ελλάδος συμμετέχει επισήμως από το έτος 2012. Το Ελληνικό Περίπτερο φέτος είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, με έκταση περίπου 800 τ.μ., όπου συμμετέχουν περίπου 60 συνεκθέτες.

Στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), ανάμεσα σε άλλους Έλληνες συνεκθέτες και σε ειδικό χώρο φιλοξενούνται οι Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι οποίες διά του Συνοδικού Γραφείου, ανταποκρινόμενες στο σχετικό αίτημα της Ιεράς Συνόδου, διαθέτουν ξενόγλωσσο οπτικοακουστικό υλικό των Ιερών Μονών και Ιερών Προσκυνημάτων τους. Στη φετινή Έκθεση διατίθεται για πρώτη φορά στη ρωσική γλώσσα το έντυπο «Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου στην Ελλάδα», την έκδοση του οποίου επιμελήθηκε το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος σε συνεργασία με την Αποστολική Διακονία και τον ΕΟΤ.

Η Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου, αποτελούμενη από τον Αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα, και τους κ.κ. Βασίλειο Τζέρπο και κ. Χρήστο Πετρέα, Μέλη, μερίμνησαν χθες, Τρίτη 17 Μαρτίου 2015, στον εκθεσιακό χώρο για την παραλαβή και τακτοποίηση του υλικού, καθώς και την διακόσμηση του χώρου, από τον οποίο το ως άνω υλικό θα διατίθεται κατά την διάρκεια της Έκθεσης στους τουριστικούς πράκτορες, τους επαγγελματίες και τους λοιπούς επισκέπτες. Η Tουριστική Eπιχείρηση «AMBOTIS TOURS», ένα εκ των συνεργαζομένων Τουριστικών Γραφείων με την Εκκλησία της Ελλάδος για το έτος 2015, είναι ο χορηγός της Αντιπροσωπείας για την παρούσα Έκθεση.

Το πρωΐ της Τετάρτης 18 Μαρτίου 2015, τα Μέλη της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος παρευρέθησαν στα επίσημα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθέσεως από την Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Ρωσίας. Στη συνέχεια έγιναν τα εγκαίνια του Ελληνικού Περιπτέρου από την Αναπληρωτή Υπουργό Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά. Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε και με τις ευλογίες της Εκκλησίας της Ελλάδος, παρόντες ήσαν εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας ο Αναπληρωτής Υπουργός Αμύνης κ. Κώστας Ήσυχος, η Πρέσβυς της Ελλάδος στη Μόσχα κ. Δανάη Κουμανάκου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Κώστας Μπακογιάννης, καθώς επίσης και ο Διευθυντής του ΕΟΤ Μόσχας κ. Πολύκαρπος Ευσταθίου, η Διευθύντρια Διαφήμισης του ΕΟΤ κ. Αγγελική Φωτοπούλου, Δήμαρχοι και Εκπρόσωποι Περιφερειών και άλλων τοπικών φορέων της Ελλάδος.

Στη συνέχεια η κ. Υπουργός επισκέφθηκε μεταξύ των άλλων και τον χώρο του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπου συνεχάρη τον Γραμματέα και τους συνεργάτες του για το επιτελούμενο από την Εκκλησία της Ελλάδος έργο, ζήτησε την συνέχεια της μέχρι σήμερα επιτυχούς συνεργασίας της Εκκλησίας της Ελλάδος με την Ελληνική Πολιτεία και τόνισε την αμέριστη συμπαράσταση της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού στο έργο της.

Η ρωσική αγορά παρουσιάζει και φέτος ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα Ι. Προσκυνήματα και Θρησκευτικά Μνημεία της Χώρας μας. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται και από το ότι μεταξύ των επισκεπτών στο χώρο της Εκκλησίας της Ελλάδος περιλαμβάνονται και πολλοί Ρώσοι Εκκλησιαστικοί εκπρόσωποι (Ηγούμενοι Ιερών Μονών, εκπρόσωποι Προσκυνηματικών Κέντρων, κ.α.).

Αξίζει να αναφερθεί ότι πολλοί εκ των επισκεπτών, ζητούν πληροφόρηση για προσκυνηματικούς προορισμούς, Ιερές Μονές και Θρησκευτικά Μνημεία της πατρίδας μας για τα οποία μερικές από τις αρμόδιες Ι. Μητροπόλεις δεν έχουν διαθέσει στο Συνοδικό Γραφείο το αντίστοιχο υλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: