e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Η Κυριακή των Αγίων 318 Πατέρων στην Ενορία μας

Πρωί Κυριακής 24ης Μαΐου 2015 στον Ναό της Παναγούλας 










































Κατά την σημερινή Θεία Λειτουργία της Κυριακής των αγίων Πατέρων στην εκκλησία της Παναγούλας μας, εδώ στο Μπανάτο, πλην της ωραίας Χορωδίας μας, υπό τον Πρωτοψάλτη κ. Δημήτρη Κάνδηλα, έψαλε εκτάκτως ο γιατρός και ιεροψάλτης κ. Χάρης Ρωμανός. Όλοι μαζί λάμπρυναν το Ψαλτήρι μας κα εύφραναν τους εκκλησιασθέντες. 

Τον θείο Λόγο κήρυξε ο θεολόγος κ. Σταμάτιος Ζούλας, ο οποίος, ευκαιρίας δοθείσης από τους 318 θεοφόρους Πατέρες της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου, αναφέρθηκε στους παλαιότερους και νεότερους "λύκους βαρείς", οι οποίοι διά της επιμονής τους στις αιρετικές δοξασίες τους, επιβουλεύονται την ορθόδοξη θέαση των πραγμάτων. 

Φωτογραφίες: Παύλος Χρ. Δρογγίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: