e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Οι Παναγίες της Ζακύνθου από το "Νυχθημερόν" στα "Πρόσωπα" του Γιώργου Γεωργιάδη






Είναι γνωστή η θεματική ενότητα του πολυπεριοδικού Νυχθημερόν, που τιτλοφορείται "Παναγίες της Ζακύνθου", ήτοι η παρουσίαση σειράς θεομητορικών εικονισμάτων, τα οποία θησαυρίζονται σε ναούς και παρεκκλήσια του νησιού μας. Μπορεί τε να θυμηθείτε τη σχετική ενότητα ΕΔΩ

Εκ τούτου ορμώμενος ο καλός δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργιάδης αφιερώνει την δεκαπενταυγουστιάτικη εκπομπή του Πρόσωπα (μες από το IONIAN CHANNEL) στις Ζακυνθινές Παναγίες. Έτσι, στο πλαίσιο της έρευνάς του, σήμερα το πρωί πήρε σχετική συνέντευξη από τον π. Παναγιώτη Καποδίστρια στο γραφείο του στη Μητρόπολη Ζακύνθου. Εκεί μίλησαν περί του αφιερώματος του Νυχθημερόν, για την θέση της Παναγίας στην εν γένει Εκκλησία και την καθημερινότητα του λαού μας, για διάφορα εικονίσματά Της που τα συναντάμε εκτός Ζακύνθου και πώς ενδεχομένως βρέθηκαν εκεί. 

Η εκπομπή Πρόσωπα θα προβληθεί από το IONIAN CHANNEL, το βράδυ της Παρασκευής, 14ης Αυγούστου 2015.


Δεν υπάρχουν σχόλια: