e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

2η φωτοθήκη από τον Εσπερινό της πολιούχου Κατερίνης Αγίας Αικατερίνης

Εσπέρας 24ης Νοεμβρίου 2015, στον πανηγυρίζοντα την Αγία Αικατερίνη περικαλλέστατο Ναό της Θείας Αναλήψεως Κατερίνης.


















































Τελέστηκε με κάθε επισημότητα και ευλάβεια το απόγευμα της Τρίτης 24 Νοεμβρίου ο Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγαλομάρτυρος, Νυμφης του Χριστου Αικατερίνης της Πανσόφου, Πολιούχου Κατερίνης. Xοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος, συμπροσευχομένων του Σεβ. Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου, του Πανιερ. Επισκόπου Στοβίων και Τοποτηρητη Στρωμνίτσης κ. Δαυίδ (Πατριαρχείο Σερβιας-Σκόπια), του Θεοφ. Επισκόπου Θαυμακού κ. Ιακώβου και του οικείου Σεβ. Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου. Πλήθος Κατερινιωτών που ευλαβούνται και τιμούν την πολιούχο τους γέμισαν τον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Θείας Αναλήψεως. 

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου, κατά το κήρυγμα του, αναφέρθηκε στη ζωή της Αγίας Αικατερίνης, υπογραμμίζοντας το υπόδειγμα που επέδειξε κατά το μαρτύριο της. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος πριν την απόλυση του Εσπερινού ευχαρίστησε τους Αρχιερείς που συμμετείχαν και ευχήθηκε στους πιστούς η Πολιούχος να πρεσβεύει στον Νυμφίο της για την σωτηρία των ψυχών.

Στον Εσπερινό παρέστη ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, επικεφαλής αντιπροσωπείας της Δημοτικής Αρχής.

Η μνήμη της Πολιούχου Κατερίνης εορτάστηκε δεόντως και στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό Αγίας Αικατερίνης, που αποτελεί τον παλαιότερο Ναό της πόλεως. Συγκεκριμένα, τελέστηκε Αγρυπνία με Ιερατικό Συλλείτουργο, ενώ πλήθη πιστών πέρασαν για να προσκυνήσουν τη χάρη της Αγίας.

[Φωτογραφίες: Σπύρος Νέγκας]

Δεν υπάρχουν σχόλια: