e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Η 7η ημέρα του Αλεξανδρινού Προκαθημένου στην Ουγκάντα






















Την 8η Νοεμβρίου ε.έ., τελευταία ημέρα της Πατριαρχικής Ποιμαντικής επισκέψεως στην Ιερά Μητρόπολη Καμπάλας και πάσης Ουγκάντας, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ εγκαινίασε τον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Καμπάλας, και εν συνεχεία προεξήρχε της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Καμπάλας κ. Ιωνά, Νουβίας κ. Ναρκίσσου, καθώς και του Θεοφ. Επισκόπου Μπουρούντι και Ρουάντας κ. Ιννοκεντίου.

Κατά την Ευχαριστιακή αυτή Σύναξη, ο Πατριάρχης χειροτόνησε Διάκονο τον απόφοιτο της Πατριαρχικής Σχολής του Αγίου Αθανασίου Αλεξανδρείας, π. Πατρίκιο, στον οποίον ευχήθηκε καρποφόρο διακονία στον πνευματικό αγρό του Κυρίου προς δόξαν του Αγίου Ονοματός Του.

Επίσης, πατριαρχική φιλοτιμίᾳ, χειροθέτησε Πρωτοπρεσβύτερο τον εφημέριο π. Εμμανουήλ, επαινέσας την άριστη ιερατική του διακονία, ενώ προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ευχαρίστησε τον επιχώριο Μητροπολίτη κ. Ιωνά για την άψογη διοργάνωση της πατριαρχικής επισκέψεως στην Ουγκάντα, όσο και για την διαρκή παρουσία του πλησίον του, παρ' όλο τον κλονισμό της υγείας του.

Τέλος, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος παραβρέθηκε σε Δείπνο προς τιμήν Του από τον Πρέσβη της Αιγύπτου στην Ουγκάντα κ. Ahmed Abdel Aziz Mostafa, παρόντων των μελών της Συνοδείας Του και του Προέδρου της Βουλής της Χώρας κ. Jacob  Oulanya, τον οποίον παρακάλεσε να διαβιβάσει θερμές ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο της χώρας για την παροχή κάθε δυνατής διευκόλυνσης στην δραστηριοποίηση της Ορθοδόξου Ιεραποστολής στην Ουγκάντα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: