e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Το πρόγραμμα της τελετής ενθρόνισης του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Δημητρίου

Πηγή: kefaloniapress.gr 









ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΕΣΗΣ ΕΝΘΡΟΝΙΣΕΩΣ

11.00: Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου και άλλων Αρχιερέων η Υποδοχή του νέου Μητροπολίτη από το Δήμαρχο Κεφαλληνίας κ. Ἀλέξανδρον Παρίση, τις τοπικές αρχές, τον ιερόν κλήρον και τον λαόν, στην Κεντρική Πλατεία Αργοστολίου. Προσφώνηση από το δήμαρχο και αντιφώνηση του Σεβασμιωτάτου.

Σχηματισμός πομπής προς τον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας-Αναλήψεως Αργοστολίου

11:30: Τελετή ενθρόνισης – Προσφωνήσεις:
Ο Τοποτηρητής Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. κ. Γερμανός

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου κ. Παΐσιος, Εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Οικουμενικοῦ Πατριάρχου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος, Εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος

Η Βουλευτής Κεφαλληνίας  κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Ο Πανοσιολογώτατος Αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Πετεινάτος, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως, εκ μέρους του Ιερού Κλήρου

Ενθρονιστήριος λόγος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ. κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.
Πέρας τελετής. 

Την  Τετάρτη 11 Νοεμβρίου στις 07:30 στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Γερασίμου  θα πραγματοποιηθεί όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του νέου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ. κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ με την συμμετοχή και άλλων Αρχιερέων. 

Σημείωσις: Την Τρίτη 10 Νοεμβρίου, ὥρα 8.30, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. κ. Δημήτριος θα αφιχθή στον Πόρο

                                   ΕΚ  ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Πρόγραμμα πομπής Μητροπολίτη στο Αργοστόλι 

Τα αυτοκίνητα της πανηγυρικής πομπής για την ενθρόνιση του Μητροπολίτη, σύμφωνα με πληροφορίες του Kefalonia press από την Τροχαία θα κάνουν την εξής διαδρομή: 

Άφιξη στο Αργοστόλι από την παραλιακή. Όλα τα αυτοκίνητα της πομπής θα παρκάρουν στο Λιμεναρχείο. Μόνο τα αυτοκίνητα των Μητροπολιτών θα σταματήσουν στο Μνημείο των Ριζοσπαστών

Από το Μνημείο των Ριζοσπαστών έως τη κεντρική Πλατεία Αργοστολίου  ο Μητροπολίτης και η συνοδεία θα πάνε πεζή και βεβαίως με τη συνοδεία πιστών

Μετά το πέρας της τελετής στην Πλατεία, η πομπή θα κατευθυνθεί στη Μητρόπολη μέσω του Λιθόστρωτου.

 √ Τα χωριά στα οποία θα σταματήσει η πομπή στη πορεία προς το Αργοστόλι είναι: Πόρος, Πάστρα, Μαρκόπουλο, Βλαχάτα, Μονή Αγίου Ανδρέα. Σε αυτά τα χωριά καλούνται οι ενορίες και οι πολίτες θα τιμήσουν το νέο Μητροπολίτη με τη παρουσία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: