e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Το Συμβούλιο των Χριστιανικών Εκκλησιών Βαυαρίας καλεί σε προσευχή υπέρ της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου

Μας ενημερώνει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΛΑΝΤΗΣ 


Το Συμβούλιο των Χριστιανικών Εκκλησιών της Βαυαρίας (Arbeitsgemeinschaft Christlicher Kirchen in Bayern) έστειλε επιστολή υπογεγραμμένη από τον πρόεδρό του δρ. Bertram Meier με τη σύσταση όλες οι Εκκλησίες-μέλη του να προσευχηθούν την ερχόμενη Κυριακή, 19 Ιουνίου 2016, για την ευόδωση των εργασίων της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας. 

Είκοσι διαφορετικές Εκκλησίες με τις πολυάριθμες ενορίες τους αναμένεται να ανταποκριθούν στη σύσταση του Συμβουλίου. Δείγμα οικουμενικής αλληλεγγύης την ώρα που πλείστοι όσοι Ορθόδοξοι υπονομεύουν συστηματικά την ενότητα της Εκκλησίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: