e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Το Πρόγραμμα της Ενθρονίσεως του νέου Μητροπολίτου Σμύρνης και της Χειροτονίας του Επισκόπου Ερυθρών

Κυκλοφορήθηκε από την αναπτυσσόμενη ήδη εις Χριστόν Ορθόδοξη Κοινότητα της Σμύρνης το Πρόγραμμα της Ενθρονίσεως στην πρωτεύουσα της Ιωνίας του νέου Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου (Σαμαρά) και της Χειροτονίας του Εψηφισμένου Επισκόπου Ερυθρών κ. Κυρίλλου (Συκή). 

Τα δύο μεγάλα αυτά γεγονότα για την όλη Ιωνία και σύνολη την Ορθοδοξία θα συμβούν το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Σεπτεμβρίου, με την ευλογητή παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. Η μεν ενθρόνιση θα γίνει το Σάββατο (24/9, 6 μ.μ.) στον Ναό του Αγίου Βουκόλου, η δε χειροτονία στον ίδιο Ναό την άλλη μέρα (24/9, 9 π.μ.), κατά την διάρκεια Πατριαρχικής Λειτουργίας. 

Την επομένη μέρα (26/9, 8 π.μ.), στον Ναό της Αγίας Φωτεινής, θα λειτουργήσει ο νέος Επίσκοπος Ερυθρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: