e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Ο Προκαθήμενος της των Αλεξανδρέων Εκκλησίας κοντά στα Αφρικανόπουλα της Μητροπόλεως Μουάνζας Τανζανίας
































Κατά την διάρκεια της ποιμαντικής του επισκέψεως στην Τανζανία και συγκεκριμένα στην Ιερά Μητρόπολη Μουάνζας, ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, δέχθηκε μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Το βράδυ της 11ης Οκτωβρίου δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπιο Παυλόπουλο, ο οποίος πληροφορηθείς για την πατριαρχική περιοδεία, έσπευσε να ενισχύσει τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο και να εκφράσει την ηθική υποστήριξή του στο επίπονο ιεραποστολικό έργο του.

Την 12η Οκτωβρίου, πέμπτη μέρα της ποιμαντικής επισκέψεως του Αλεξανδρινού Προκαθημένου στην Ιερά Μητρόπολη Μουάνζας, ο Πατριάρχης, με τη συνοδείᾳ του οικείου Μητροπολίτου κ. Ιερωνύμου μετέβη στην πόλη Καγιάνγκα στην επαρχία της KARAGWE. Κατ’ αρχάς επεσκέφθη τον έπαρχο της περιοχής κ. GODFREY MHELUKA, στον οποίον εξέφρασε την συμπαράστασή του για την μεγάλη ανομβρία που ενέσκηψε στην περιοχή και τον διαβεβαίωσε πως η Ορθόδοξη Εκκλησία δια του Μητροπολίτου Ιερωνύμου, θα φροντίσει για την διάνοιξη γεωτρήσεως προς ανακούφιση του λαού της περιοχής. Ο Έπαρχος εξέφρασε στον Μακαριώτατο την ανάγκη ανοικοδόμησης κι ενός Νοσοκομείου στην επαρχία του, στην οποία ο Πατριάρχης ανταποκρίθηκε θετικά.

Στην συνέχεια, με τη συνοδείᾳ του Επάρχου και των αρχών της περιοχής, ο Μακαριώτατος μετέβη στο Γυμνάσιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της KAYANGA, που φέρει το όνομα «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», το οποίο ανηγέρθη εξ ολοκλήρου δια δωρεὰς της «Πανελληνίου Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων» (Π.Ο.ΑΣ.Υ), όπου φοιτούν 200 μαθητές ανεξαρτήτως φυλής και θρησκεύματος, γεγονός που εκτιμάται βαθύτατα από τους παροίκους της περιοχής και όπου το επίπεδο σπουδών είναι πολύ υψηλό, καθόσον όλοι οι μαθητές έχουν πλήρη επιτυχία στις εσωτερικές και εξωτερικές εξετάσεις τους. Εδώ οι μαθητές επεφύλαξαν θερμότατη συγκινητική υποδοχή στον υψηλό επισκέπτη τους, με παραδοσιακοὺς χορούς και τραγούδια και την παράθεση του τυπικού υπαιθρίου αφρικανικού γεύματος. 

Εν συνεχείᾳ ο Μακαριώτατος έκανε ικετήρια δέηση για την πολυπόθητη βροχή και υποσχέθηκε πως η Ορθόδοξη Εκκλησία θα φροντίσει για την δημιουργία και Λυκείου, ώστε η κατάρτισις των μαθητών να είναι πλήρης αλλά και οικοτροφείου ώστε να διαμένουν και οι μαθητές που τώρα διανύουν χιλιόμετρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: