e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Εξεδήμησε προς Κύριον ο π. Παύλος Μποζίκης, πρώην Εφημέριος Λιθακιάς

Γράφει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας 


Πριν λίγη ώρα (περί τις 5.45 μ.μ.) εξεδήμησε προς την Αιωνιότητα ο κοσμαγάπητος παπα-Παύλος ο Μποζίκης, πρώην Εφημέριος της Ενορίας της κωμοπόλεως Λιθακιάς Ζακύνθου, σε ηλικία 78 ετών, μετά από σύντομη ασθένεια και νοσηλευόμενος από ημερών στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου. Σημειωτέον ότι η τελευταία φορά που μετέσχε σε Θεία Λειτουργία ήταν αυτή της ημέρας της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού (14.9.2016), στο αγαπημένο γενέθλιο χωριό του, από όπου προ ετών συνταξιοδοτήθηκε.

Ο Μέγας Οικονόμος Παύλος Μποζίκης, γιος του Αναστασίου και της Αναστασίας, γεννήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 1938 στη Λιθακιά Ζακύνθου. Χειροτονήθηκε Διάκονος στις 4 Μαρτίου 1970 από τον τότε Μητροπολίτη Ζακύνθου (μετέπειτα Πολυανής και Κιλκισίου) μακαριστό Απόστολο και Πρεσβύτερος στις 4 Απριλίου 1971 από τον ίδιο Μητροπολίτη. 

Εκδημήσας προς Κύριον αφήνει εξαιρετική φήμη ευγενούς και καλού λευίτη, ανοικτού στη σύγχρονη κοινωνία και δη στους νέους, μπροστάρη σε κοινωνικούς αγώνες, παραγωγού ραδιοφωνικών εκπομπών επί πολλά-πολλά χρόνια. Όλοι έχουν έναν καλό λόγο να πουν για τον παπα-Παύλο! 

Από τη θέση αυτήν συλλυπούμαστε από βάθους συντετριμμένης καρδίας την ευγενεστάτη Πρεσβυτέρα του Παρασκευή, τα τρία παιδιά και τα εγγόνια του, όπως και τον αδελφό του π. Νικόλαο Μποζίκη, ο οποίος υπηρετεί ιερατικώς στο Μάρικβιλ Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Αιωνία η μνήμη Παύλου ιερέως, αδελφού και συλλειτουργού ημών γενομένου! 

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Η σορός του Μεταστάντος Ιερέως θα μεταφερθεί αύριο το πρωί (11/10) στο ιδιωτικό εκκλησάκι της Οικογενείας του, στη Λιθακιά Ζακύνθου, η δε Εξόδιος Ακολουθία του μεταστάντος θα ψαλεί στον Ενοριακό Ναό Φανερωμένης Λιθακιάς, μεθαύριο Τετάρτη, 12.10.2016, ώρα 3 το απόγευμα, προεστώτων των Σεβ. Μητροπολιτών Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄ και Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου. Η ταφή του θα γίνει πίσω από το Ιερό Βήμα του εν λόγω Ναού. 


-->

Δεν υπάρχουν σχόλια: