e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Ο κατά παράδοσιν βραδινός Όρθρος των Εισοδίων της Θεοτόκου στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου των Ξένων Ζακύνθου [φωτογραφίες + video]


Πραγματοποιήθηκε απόψε, κατά τα ζακυνθινά ειωθότα, αφ' εσπέρας ο επίσημος Όρθρος της εορτής των Εισοδίων της Θεομήτορος, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου των Ξένων πόλεως Ζακύνθου. Χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος και παρέστη συμπροσευχόμενος ο οικείος Μητροπολίτης Σεβ. Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄. Κατά την Ακολουθία ακούστηκε -κατά τάξιν- το "Χριστός γεννάται, δοξάσατε..." (Καταβασίες των Χριστουγέννων) και από αυτή τη στιγμή όλοι αλληλοεύχονται "Με το καλό τα Χριστούγεννα"! Πάμπολλοι τηρητές των πατρικών παραδόσεων παρέστησαν, τηρώντας το έθιμο του πρώτου (από τους τέσσερις) αφ' εσπέρας Όρθρου στη Μητρόπολη του νησιού. Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι οι άλλοι τρεις Όρθροι, οι οποίοι θα ψαλούν αποβραδίς είναι: του Αγίου Νικολάου, των Χριστουγέννων και του Φωτώνε! 
[Φωτογραφίες: Σπύρος Νέγκας και Γιάννης Δεμέτης]








































Δεν υπάρχουν σχόλια: