e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης μιλά για την επίμαχη πώληση στο Ναυάγιο Ζακύνθου [video]

Ρεπορτάζ: IONIAN CHANNEL


Το ζήτημα της αγοραπωλησίας της επίμαχης έκτασης στα ορεινά της Ζακύνθου θα απασχολεί για πολύ καιρό τη Ζάκυνθο και οι εξελίξεις είναι σχεδόν καθημερινές. Αυτές σχολίασε την Πέμπτη (10.11.2016) ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, εκ μέρους της Εκκλησίας Ζακύνθου. 

Με τις εξελίξεις να συνεχίζονται σε καθημερινή βάση, σχετικά με το ζήτημα της επίμαχης αγοραπωλησίας στα ορεινά της Ζακύνθου, ο πρώην Μητροπολίτης του νησιού και νυν Δωδώνης τοποθετήθηκε εκ νέου για το ζήτημα. Μιλώντας το Ιόνιαν ο κ. Χρυσόστομος σχολίασε με έμφαση τα βασικότερα σημεία των εξελίξεων με κυριότερο, την υποτιθέμενη, όπως τονίζει, εμπλοκή του Εμίρη του Κατάρ, στην αγοραπωλησία.

Η εκδίκαση της υπόθεσης όπως είναι γνωστό αναβλήθηκε για μία ακόμη φορά λόγω της εμφάνισης νέων στοιχείων και της εμπλοκής του Ελληνικού δημοσίου που επίσης διεκδικεί εκτάσεις στην περιοχή Πρόκειται για μια εξέλιξη που ο Μητροπολίτης κρίνει σημαντική. 

Ο κ. Χρυσόστομος άλλωστε υπενθύμισε ότι η ανάπτυξη και προβολή της περιοχής έχει ήδη ξεκινήσει από τοπικούς φορείς, πολύ πριν το ενδιαφέρον της εταιρείας που υπέγραψε την αγορά της έκτασης.

Η νέα εκδίκαση την 1η Φεβρουαρίου 2017 θα ρίξει ακόμη περισσότερο φως στην υπόθεση καθώς θα παρουσιαστούν νέα στοιχεία που όλοι οι εμπλεκόμενοι αναμένουν εναγωνίως και που αφορούν σε μεγάλο βαθμό το ίδιο το μέλλον της Ζακύνθου.


Συνθέσεις Τιμόθεου Αρβανιτάκη στο Μορφωτικό Κέντρο Λόγου "Αληθώς"


Γράφει και παρουσιάζει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας 


Ο συνθέτης Τιμόθεος Αρβανιτάκης, ο οποίος ζει και δημιουργεί στη γενέτειρα Ζάκυνθο και μάλιστα στο χωριό του τα Λαγκαδάκια, ήταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του μουσικο-φωνητικού σχήματος "Ιόνιο κύμα", κατά την 2η σύναξη του στ΄ κύκλου δράσεων του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου "Αληθώς" (Μπανάτο Ζακύνθου, 30.10.2016).

Κατά την υπέροχη εκείνη παρουσία τους, μεταξύ των άλλων, αποδόθηκαν και συνθέσεις του ίδιου του Αρβανιτάκη, σε ποίηση μάλιστα κορυφαίων ποιητών μας: Νικηφόρου Βρεττάκου, Διονυσίου Σολωμού και Ανδρέα Κάλβου. Σημειωτέον, έχει μελοποιήσει ολόκληρο το σολωμικό έργο "Ελεύθεροι Πολιορκημένοι". Τις συνθέσεις Αρβανιτάκη εκ του "Αληθώς", λοιπόν, απομονώσαμε σε ένα βίντεο και το παρουσιάζουμε σήμερα, με σκοπό να επισημάνουμε την αθόρυβη -πλην όμως καταλυτική- συμβολή του συνθέτη στα σύγχρονα μουσικά πράγματα.

Κοινή διαπίστωση όλων μας: Ο Τιμόθεος Αρβανιτάκης ζει για να παράγει μουσική ποιότητα. Σε καιρούς (και) μουσικής χαύνωσης, ο εν λόγω δημιουργός της σύγχρονης Ζακύνθου πατά στην γερή βάση της τζαντιώτικης, αλλά της ευρύτερης ελληνικής παράδοσης, γνωρίζει τι τεκταίνεται παγκοσμίως, συνεγείρει και οργανώνει εντόπιους μουσικούς ή λαϊκούς τραγουδιστές, δεν επαναπαύεται στα ήδη σπουδαία ή τετριμμένα, αλλά κοιτάζει μπροστά, αποβλέποντας στην αισθαντική (με ψυχή και νότες ζυμωμένες) πραγμάτωση των ονείρων, έστω και αν αυτά τα έχουν πατήσει (σαν αποτσίγαρα) σύγχρονοι αν-Έλληνες ηγεμονίσκοι.

Συγχαίρουμε από καρδιάς τον Τιμόθεο Αρβανιτάκη και το σχήμα "Ιόνιο κύμα" για τη συμβολή τους στο Κέντρο Λόγου "Αληθώς" και τους ευχαριστούμε από καρδιάς, ευελπιστώντας σε περαιτέρω παρουσίασή τους μέσω των μορφωτικών-πολιτισμικών δράσεών μας! Εύγε!!!