e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Η κοπή της Αγιοβασιλόπιττας του Ρωμαίικου Πνευματικού και Πολιτιστικού Συνδέσμου Σμύρνης


















Πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιανουαρίου, στο Ξενοδοχείο Hilton της Σμύρνης η κοπή της Αγιοβασιλόπιττας του Ρωμαίικου Πνευματικού και Πολιτιστικού Συνδέσμου Σμύρνης, την οποία ευλόγησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος. 

Η κοπή της Αγιοβασιλόπιττας αποτελεί την πρώτη επίσημη εκδήλωση αυτού από την ημέρα της ιδρύσεώς του, με πρωτοβουλία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου. Σκοπός του Συνδέσμου είναι η προβολή της Ρωμαίικης πνευματικής και πολιτισμικής κληρονομίας της Σμύρνης και η αρωγή του πνευματικού και ποιμαντικού έργου της Ορθοδόξου Κοινότητος Σμύρνης, η οποία τελεί πλέον, από τον παρελθόντα Αύγουστο, υπό την ποιμαντική καθοδήγηση του νέου Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου. 

Πρόεδρος του Συνδέσμου είναι ο επιχειρηματίας Γεώργιος Θεοδωρίδης και Αντιπρόεδρος η διακεκριμένη Σμυρνιά ζωγράφος Έλλη Ειρήνη Φυλλίδου, μέλη αυτού Ομογενείς και Έλληνες διαμένοντες στη Σμύρνη για λόγους επαγγελματικούς και φοιτητές στα διάφορα Πανεπιστήμια. 

Στην εκδήλωση παρέστη η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στη Σμύρνη Αργυρώ Παπούλια, ο Επίσκοπος Ερυθρών Κύριλλος, ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος Σμύρνης, οι Ομογενείς, εκπρόσωποι διαφόρων φορέων της Σμύρνης, Τούρκοι επιχειρηματίες και πολλά από τα μέλη της Ορθοδόξου Κοινότητος, η οποία εκτός από τους Ομογενείς και τους εγκατασταθέντες στη Σμύρνη εξ Ελλάδος για λόγους σπουδών ή επαγγελματικούς, έχει στους κόλπους της και σλαβόφωνους και γεωργιανούς Ορθοδόξους διαβιούντες στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: