e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Πανέτοιμη η σταμπωτή οδόστρωση του καντουνιού των Ταξιαρχών στο Μπανάτο








Ολοκληρώθηκε το έργο εξωραϊσμού, με τη μέθοδο της σταμπωτής οδόστρωσης, του καντουνιού, που περνά εμπρός από το νεόδμητο Ενοριακό Παρεκκλήσιο των Αγίων Ταξιαρχών και Νικολάου Μπανάτου. Το έργο επιθύμησε να πραγματοποιηθεί εξ ιδίων του ο Πρωτοψάλτης Μπανάτου και Μέγας Ευεργέτης της Ενορίας μας μακαριστός Παναγιώτης Στραβοπόδης, ο και κτήτορας του εν λόγω Παρεκκλησίου. Την καρδιακή και σφοδρή επιθυμία του εξέφρασε λίγο καιρό πριν την εκδημία του στον Εφημέριό μας π. Παναγιώτη Καποδίστρια, ο οποίος θερμά τον ευχαρίστησε, διερμηνεύντας τα αισθήματα ευγνωμοσύνης σύνολης της Ενορίας, δεδομένου ότι έτσι θα συμπληρωνόταν και ολοκληρωνόταν αξιοπρεπώς ο περιβάλλων χώρος του ναΐσκου των Ταξιαρχών. 

Εν τω μεταξύ επισυνέβη η κοίμηση του Δωρεοδότη και το έργο προσφέρθηκε εις μνήμην του από τον άξιο γιο του κ. Δημήτριο Στραβοπόδη, έγκριτο εκπαιδευτικό και ευϋπόληπτο στέλεχος της τοπικής κοινωνίας. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του επιστατήθηκε άψογα από τον καθ' ύλην αρμόδιο Πρόεδρο του Μπανάτου και Μέλος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου κ. Τιμόθεο Ελ. Στραβοπόδη, ο οποίος με πολλή χαρά αποδέχτηκε το έργο, καθώς έτσι ευπρεπίζεται πλέον η μέχρι τώρα απομονωμένη, διαρκώς χορταριασμένη και απόκεντρη αυτή περιοχή, παρότι βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της κωμόπολης. 

Συγχαίρουμε όλους, Πρόεδρο και Δωρεοδότες, για την καλή συνεργασία!!! Εύγε!!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εύγε σε όσους βοήθησαν με φωνή και πράξεις για αυτό το αποτέλεσμα!Π.Ιωάννης Ρένεσης