e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Ιεραποστολικό κλιμάκιο από το Malawi ανέλαβε διακονία στην Beira της Μοζαμβίκης






















Σεπτή Εντολή του Μακ. Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄ ο Μητροπολίτης Ζάμπιας και Μαλάουι κ. Ιωάννης και το Ιεραποστολικό Κλιμάκιο Μαλάουι αποτελούμενο από τους π. Ερμόλαο Ιατρού Αρχιερατικό Επίτροπο Μαλάουι, π. Καλλινίκου και π. Νεκτάριου μετέβησαν οδικώς στην πόλη Beira Μοζαμβίκης, όπου εγκατέστησαν τον π. Νεκτάριο νέο Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Beira, ο οποίος και ανέλαβε καθήκοντα ιερέα από την Κυριακή 28 Μαΐου 2017.

Ο ιστορικός Ναός της Αγίας Τριάδος ανοίγει ξανά της πύλες του και θα αποτελέσει το λίκνο της Ιεραποστολής στην Βόρεια Μοζαμβίκη, υπό την στενή επίβλεψη του εργάτη του Eυαγγελίου π. Ερμολάου. 

Στην πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζάμπιας και Μαλάουι κ. Ιωάννης. Η χαρά και η συγκίνηση ήταν έκδηλη στα πρόσωπα και στις καρδιές όλων για την επαναλειτουργία του Ιερού Ναού. Παρέστησαν η Αρχόντισσα του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας και Ευεργέτις της Εκκλησίας στην Μοζαμβίκη κ. Μαρίνα Τσιχλάκη. Επίσης ο Γενικός Πρόξενος της Πορτογαλίας στην Beira κ. José Chrystello Tavares και ορθόδοξοι της περιοχής.

Το Σάββατο, 27 Μαΐου 2017, ο Σεβ. κ. Ιωάννης επισκέφτηκε το Νεκροταφείο της Beira και τέλεσε μνημόσυνα στους τάφους των Ελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: