e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης από τα ερείπια της Αρτάκης Κυζίκου στη Ζάκυνθο


Κείμενο: π. Παναγιώτης Καποδίστριας 

Κατά το προηγούμενο τριήμερο (18-21.8.2017) ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος ταξίδεψε στη Ουγγαρία, όπου παρέλαβε κτιριακό συγκρότημα για τις ανάγκες της εκεί Εξαρχίας του Οικουμενικού Θρόνου. 

Δελτίο τύπου εκ Φαναρίου μάς πληροφορεί για τη συνέχεια των κινήσεων του Πατριάρχου: "Ἡ Α. Θ. Παναγιότης ἐπέστρεψεν εἰς τήν Πόλιν τό ἀπόγευμα τῆς Δευτέρας, 21ης τ.μ., διά νά ἀναχωρήσῃ τήν ἑπομένην εἰς Ἀρτάκην Κυζίκου πρός τέλεσιν, διά τρίτην φοράν, τῆς Θείας Λειτουργίας ἐν τοῖς ἐρειπίοις τῆς περιωνύμου Ἱ. Μονῆς Παναγίας Φανερωμένης, ἐπί τῇ ἀποδόσει τῆς ἑορτῆς τῆς Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου". Ο Πρώτος των Ορθοδόξων, λοιπόν, θα ξαναβρεθεί κι εφέτος στα ερείπια της Κυζίκου, για να τιμήσει μια Παναγία κατεστραμμένη, αλλά ουδέποτε λησμονημένη. Έτσι οι Μνήμες ξαναπαίρνουν ζωηρή σάρκα και ασίγαστα οστά, αποβλέποντας σε καλύτερες εποχές και καταστάσεις! 

Μετά την Πατριαρχική Λειτουργία για τα Εννιάμερα της Παναγίας (23/8) στα ερείπια της Φανερωμένης Αρτάκης, ο Πατριάρχης θα ταξιδέψει προς Ζάκυνθο με ειδική πτήση, για να προστή στην θερινή πανήγυρι του εν αγίοις Πατρός των Ζακυνθίων και πάντων των φιλαγίων Διονυσίου, Αρχιεπισκόπου Αιγίνης, του θαυματουργού. Θα τον συνοδεύουν οι Μητροπολίτες Ικονίου Θεόληπτος και Αυστρίας Αρσένιος, η δε πτήση θα αφιχθεί στο Αεροδρόμιο της Ζακύνθου περί τις 6.20 το απόγευμα της 23ης τρ.μ.. Έτσι ο Πατριάρχης του Γένους θα φθάσει έγκαιρα -συν Θεώ- στη Μονή Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου, ούτως ώστε στις 7 μ.μ., κατά το ανακοινωθέν Πρόγραμμα, να πραγματοποιηθεί η πανεπίσημη έναρξη της πανηγύρεως του Αγίου της Συγγνώμης, με την εν πομπή Κάθοδο του ιδίου του Πατριάρχου από το Αρχονταρίκι της Μονής προς το Καθολικό!

Ες αύριον τα σπουδαία, αγαπητοί αναγνώστες!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: