e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Εψάλη αφ' εσπέρας, κατά παράδοσιν, ο Όρθρος των Εισοδίων, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Νικολάου των Ξένων πόλεως Ζακύνθου


Πραγματοποιήθηκε απόψε (20.11.2017) στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου των Ξένων πόλεως Ζακύνθου, κατά την τοπική εκκλησιαστική τάξη, αφ' εσπέρας ο Όρθρος της εορτής των Εισοδίων της Παναγίας. Χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄. 
     Κατά την Ακολουθία ακούστηκε το "Χριστός γεννάται, δοξάσατε..." (Καταβασίες των Χριστουγέννων) και από εκείνη τη στιγμή όλοι αλληλοεύχονται "Με το καλό τα Χριστούγεννα"! 
     Ευάριθμοι "αντεταδόροι" (δηλαδή, τηρητές των εθίμων του νησιού) παρέστησαν, τηρώντας το έθιμο του πρώτου (από τους τέσσερις) αφ' εσπέρας Όρθρου στην "Πισκοπή" του Τζάντε. Θυμίζουμε ότι οι άλλοι τρεις Όρθροι, οι οποίοι θα ψαλούν αφ' εσπέρας είναι: του Αγίου Νικολάου, των Χριστουγέννων και του Φωτώνε! 
[Φωτογραφίες: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]
































Δεν υπάρχουν σχόλια: