e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Προσοντούχος Αστυνομικός χειροτονήθηκε Διάκονος από τον Μητροπολίτη Νιγηρίας κ. Αλέξανδρο








































Την Κυριακή των Απόκρεω, 11η Φεβρουαρίου 2018, ο Σεβ. Μητροπολίτης Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία στο Μετοχικό Ναό των Αγίων Αθανασίου, Νικολάου και Φωτίου στην Άνω Κυψέλη.

Κατά την διάρκεια της θείας λειτουργίας προέβη εις διάκονο χειροτονία του Ανδρέα Αλεξανδρόπουλου-Αραπάκη, Αστυνομικού - αναλυτή σε θέματα διεθνούς πολιτικής, Αναπληρωτή Καθηγητή Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της ΕΛ.ΑΣ., Υποψηφίου Διδάκτορα Διεθνών Σχέσεων των Πανεπιστημίων Πάφου και Πελοποννήσου.

Μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς και ιδιαίτερης συγκίνησης τελέστηκε η εις Διάκονον χειροτονία του πατρός Κυρίλλου.

Ο Σεβ. Νιγηρίας, πριν από τη χειροτονία, ενίσχυσε πνευματικά με τον λόγο του τον προσοντούχο νεοχειροτονούμενο και τον καλωσόρισε στην ιερατική οικογένεια της Μητροπόλεως Νιγηρίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, υπογραμμίζοντας συνάμα ότι από αυτή τη στιγμή θα διακονεί με αγάπη και θυσία τον ευλογημένο λαό της Αφρικής.

Ο νέος Διάκονος από μεριάς του ευχαρίστησε από καρδιάς όλους όσους τον νουθετούσαν από μικρό στην Χριστιανική πίστη, καθώς και τον Μητροπολίτη του που του έδειξε απεριόριστη αγάπη.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχε η οικογένεια του νέου Διακόνου, φίλοι και συγγενείς του καθώς και πλήθος πιστών. Επίσης η Βουλευτής Νίκη Κεραμέως, ο Βουλευτής Άδωνις Γεωργιάδης, ο Βουλευτής Θεόδωρος Φορτσάκης, Υποστράτηγος - Ταξίαρχος της Ελληνικής Αστυνομίας και οι κατά καιρούς Διοικητές του π. Κυρίλλου. 

Who is Who


Γεννηµένος στην Αθήνα το 1971 µε καταγωγή από την Καλαµάτα Μεσσηνίας ο Αστυνομικός Ανδρέας Αλεξανδρόπουλος-Αραπάκης, από το 2002 υπηρετεί στην Ελληνική Αστυνοµία στο Τµήµα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Αθηνών.

Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Γενικό Λύκειο Κορυδαλλού, εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία ως Δόκιµος Έφεδρος Αξιωµατικός (Δ.Ε.Α) στην Κύπρο (ΕΛ.ΔΥ.Κ) (1999-2001). Είναι Πτυχιούχος Νομικής Σχολής Αθηνών, τµήµα Πολιτικό µε ειδίκευση στο Δηµόσιο Δίκαιο.

Yποψήφιος Διδάκτορας Διεθνών Σχέσεων Παν/µίου Νεάπολις Πάφου µε συνεπίβλεψη Παν/µίου Πελοποννήσου με θέμα: «Οι επιπτώσεις της µετανάστευσης στην ανάπτυξη των χωρών υποδοχής. Η περίπτωση της Ελλάδας».

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώµατος του Πανεπιστηµίου Πελοποννήσου και Πανεπιστηµίου Νεάπολις Πάφου: «Παγκόσµια Πολιτική Οικονοµία» µε ειδίκευση «Διεθνής Ασφάλεια» με Μεταπτυχιακή Διπλωµατική εργασία: «Ισλαµική τροµοκρατία, µια αναφορά του φαινοµένου», ενώ κατέχει δεύτερο Μεταπτυχιακό Δίπλωµα του Πανεπιστηµίου Νεάπολις Πάφου: «Θεολογικές σπουδές». Ειδίκευση: Διορθόδοξες, Διαχριστιανικές και Διαθρησκειακές σχέσεις.

Παράλληλα, διετέλεσε αναπληρωτής Καθηγητής στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιµόρφωσης Αθηνών της Ελληνικής Αστυνοµίας (2015-2017), στην «Αντιµετώπιση ειδικών εγκληµάτων βίας Εθνικής και Διεθνούς Τροµοκρατίας» , «Θέµατα διαχείρησης κρίσεων / ασκήσεις επί χάρτου επιχειρησιακού χαρακτήρα», «Διαπραγµατεύσεις – Οµηρίες», «Κρατική ασφάλεια – Πληροφορίες», και «Θέµατα Πολιτικής Αµυνας».

Έχει παρακολουθήσει :
1. Σεµινάριο και συµµετοχή για την Ασφάλεια των Ολυµπιακών αγώνων (2004)
2. Σεµινάριο στην Διαχείρηση Κρίσεων (New York College of Athens)
3. «Η Στρατηγική των Διαπραγµατεύσεων» στο Οικονοµικό Πανεπιστήµιο Αθηνών
4. Σεµινάριο επιµόρφωσης υποψηφίων κληρικών – Ίδρυµα Ποιµαντικής επιµόρφωσης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών
5. Σεµινάριο Κανονικού Δικαίου – Ίδρυµα Ποιµαντικής Επιµόρφωσης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Είναι :
Μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ) του Εθνικού Οργανισµού Πολιτικών Επιστηµόνων (Ε.Ο.Π.Ε) του Μεσογειακού Κέντρου Στρατηγικής Ανάλυσης κσι του Κέντρου Μελετών Εθνικής Ασφάλειας (ΚΕ.Μ.Ε.Α)
Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί μεταξύ των οποίων, «Η Στρατηγική της Ελλάδας», «Ισλάµ, άγνωστες πτυχές», «Αραβο-ισραηλινές διαπραγµατεύσεις», «Η γεωπολιτική στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας», «Frontex», «Εθνικό συµφέρον και πολιτική εθνικής ασφάλειας», «Τροµοκρατία, Παγκοσµιοποίηση και αντιµετώπιση» κ.ά.

Πανεπιστηµιακές εργασίες του με δημοσίευση:
1. “Κτιστό – Άκτιστο κατά τον Μέγα Αθανάσιο”
2. “ Η Αγία Γραφή και η Έννοµη Βία”
3. “ Αρχιεπίσκοπος Σεραφείµ 1913 – 1998”
4. “Οι Διαπολιτιστικές Προσεγγίσεις στην Θρησκευτική Αγωγή”
5. “Βασικές θεολογικές Αρχές του Ισλάµ”
6. “Εκκλησιαστικό Δίκαιο και Εκκλησία της Ελλάδος”
7. “ Η έννοια του “ονόµατος” στις ευχές της ονοµατοδοσίας”
8. “ Ταφή ή καύση: Η χριστιανική θέση και η κοσµική αντι-θέση”

Υπό έκδοσιν βρίσκεται βιβλίο του, µε τίτλο: «Τζιχάντ Ιερός Πόλεµος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: