e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Τιμώντες τον Άγιο Χαράλαμπο αύριο στον Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου








Αύριο το πρωί, Ψυχοσάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018, τιμάμε κατ' οικονομίαν την μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, στον Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου, όπου υπάρχει εκφραστική Εικόνα του Αγίου, έργο Κ. Φραγκοπούλου, Κωνσταντινουπολίτου πρόσφυγα (1925) και απότμημα του τιμίου λειψάνου του Ιερομάρτυρος. 

* 7.45 π.μ. Όρθρος.
* 8.45 π.μ. Αρτοκλασία.
* 9 π.μ. Ιερατικό Συλλείτουργο με ομιλία από τον Μάστερ Θεολογίας κ. Σταμάτιο Ζούλα περί της μαρτυρικής μορφής του Αγίου Χαραλάμπους ως υποδείγματος μαρτυρίας Χριστού και διαμαρτυρίας στο σύγχρονο κόσμο. 
* 10 π.μ. Εικοσαετές Μνημόσυνο του αοιδίμου Αρχιμανδρίτου Διονυσίου Κοντονή (1922-1998), Μεγάλου Ευεργέτου της Ενορίας Μπανάτου, Προεφημερίου Στομίου Λαρίσης. Συνάμα γενικό Μνημόσυνο πάντων των Κεκοιμημένων Ενοριτών των απ' αρχής και μέχρι σήμερον, λόγω του Ψυχοσαββάτου.
* Μετά το πέρας των ανωτέρω, πρωινό κέρασμα.

***********************************

 Περισσότερα για τον μακαριστό Αρχιμανδρίτη ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΚΟΝΤΟΝΗ, δείτε στις ακόλουθες παλαιότερες δημοσιεύσεις μας, κάνοντας κλικ στους εξής τρεις συνδέσμους:

Δεν υπάρχουν σχόλια: