e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Το Τίμιο Ξύλο του Σταυρού μεταφέρθηκε για προσκύνημα στην πόλη Al-Salt της Ιορδανίας


Al Salt (αραβικά: السلط ) είναι μια αρχαία αγροτική πόλη και διοικητικό κέντρο στη δυτική-κεντρική Ιορδανία. Βρίσκεται στην παλιά κύρια εθνική οδό που οδηγεί από το Αμμάν στην Ιερουσαλήμ, μάλιστα δε στην οροσειρά Balqa, περίπου 790-1.100 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, χτισμένη σε τρεις λόφους, κοντά στην κοιλάδα του Ιορδάνη.

Εκεί υπήρχε από το 1700 πολύ μικρός ναός και σπήλαιο του Αγίου Γεωργίου, όπου -κατά την παράδοση- σε καιρούς ανομβρίας, Μουσουλμάνες και Χριστιανές Γυναίκες προσέρχονται, τραγουδούν και αμέσως μετά γεύονται ως θείο δώρο την ευεργετική βροχή. Τον ναΐσκο αποκατέστησε και μεγάλωσε κατά πολύ, προ εξαετίας, ο οικείος Ποιμενάρχης Σεβ. Φιλαδελφείας κ. Βενέδικτος, καθιστώντας τον περίπυστο προσκύνημα της περιοχής.

Εκεί, λοιπόν, σήμερα (19/6.3.2018) ο Σεβ. Φιλαδελφείας μετέφερε το εξ Αγίας Πόλεως Τίμιο Ξύλο, όπου κατέφθασαν πλήθη πιστών, ώστε να κλίνουν γόνυ δεητικό ενώπιον της θείας Χάριτος που αποπνέει! Ο Μητροπολίτης μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Μακ. Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου Γ΄, ο οποίος αποδέχτηκε ασμένως την πρόταση του για μεταφορά του ιερότατου Κειμηλίου της Πίστεώς μας, για πρώτη φορά στα χρονικά, στο Βασίλειο της Ιορδανίας!




























Δεν υπάρχουν σχόλια: