e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Η Ενορία του Αγίου Κωνσταντίνου Κολωνού υποδέχτηκε του Χέρι του Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω



Σήμερα το απόγευμα έφθασε το τίμιο Χέρι του Αγίου από τη Ζάκυνθο στην Ενορία του Αγίου Κωνσταντίνου Κολωνού, το οποίο έφεραν από το νησί ο Καθηγούμενος της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Λιβέρης και εκ της Μοναστικής Αδελφότητος ο Πρωτοδιάκονος Ανδρόνικος Αγαλιανός, παρόντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄, ο οποίος και ευλόγησε μετά πολλής χαράς το αίτημα για τη μεταφορά του ιερού λειψάνου στην Αθήνα προς ευλογία των πιστών του λεκανοπεδίου. 

Την υποδοχή έκανε τον Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον άξιο Εφημέριο της Ενορίας Αρχιμανδρίτη Κλήμη Φιλίππου και άλλους Κληρικούς. 

Ακολούθησε ο Αναστάσιμος Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. Δωδώνης, ενώ άρχισε και το προσκύνημα της ηγιασμένης Χειρός του Αγίου της Συγγνώμης. 

Για να έχουμε κι εμείς εδώ στο Νυχθημερόν ενδεικτικές εικόνες από τα τεκταινόμενα στον Κολωνό μερίμνησε ο φιλοζακύνθιος δημοσιογράφος Σπύρος Παπαγεωργίου, τον οποίον ευχαριστούμε από καρδιάς. Ακολουθεί η φωτο-ανταπόκρισή του: 
































Δεν υπάρχουν σχόλια: