e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Ευχαριστιακή Σύναξη για τα 23 χρόνια πατριαρχίας Φιλαρέτου στην Ουκρανία


Κατά το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Οκτωβρίου 2018, στο Κίεβο και μάλιστα στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βλαδιμήρου πραγματοποιήθηκαν πανηγυρικές λειτουργικές συνάξεις επί τη συμπληρώσει 23 χρόνων πατριαρχίας τού μέχρι πρότινος σχισματικού Πατριάρχου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Φιλαρέτου, ο οποίος -ως γνωστόν- αποκαταστάθηκε στην κανονικότητα της Ορθοδόξου Εκκλησίας προ ολίγων ημερών (11.10.2018) από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο πλαίσιο της διαδικασίας χορήγησης Αυτοκεφαλίας σε μια προετοιμαζόμενη ενιαία Ουκρανική Εκκλησία. 
     Με αυτή την εορτή και πανήγυρι στον μεγαλοπρεπή Ναό του Αγίου Βλαδιμήρου, ένας μεγάλος κύκλος κλείνει και ανοίγει ένας νεότερος, πλέον μέσα σε κανονικά πλαίσια και υπό τις στοργικές φτερούγες της Μητέρας Εκκλησίας. Γι' αυτή την ευοίωνη εξέλιξη ανέπεμψαν ευχές και προσευχές όλοι οι Ιεράρχες, Κληρικοί και Πιστοί της παρατάξεως Φιλαρέτου.








































Δεν υπάρχουν σχόλια: