e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Ο γραμματέας τύπου του Πατριάρχη Μόσχας "ανησυχεί" για την ψυχοπνευματική υγεία του Αρχιεπισκόπου Τελμησσού

[Ρεπορτάζ: π. Παναγιώτης Καποδίστριας]

Άμεση και -εμμέσως πλην σαφώς- ειρωνική ήταν η αντίδραση της Ρωσικής Εκκλησίας στη σημερινή πολυσήμαντη συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Τελμησσού Ιώβ στο BBC News Ουκρανίας

Ο ουκρανικής καταγωγής αυτός Ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου, μεταξύ πολλών άλλων ενδιαφερόντων, ανέφερε ότι πλέον στην Ουκρανία δεν υφίσταται Πατριαρχείο Μόσχας και ότι όλοι οι εν Ουκρανία Ιεράρχες είναι στο εξής Επίσκοποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Ο Γραμματέας Τύπου του Πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου, Πρωτοπρεσβύτερος Alexander Volkov, στη σελίδα του στο facebook, γράφει: "Υπάρχει μια πολύ ανησυχητική δήλωση από τον Αρχιεπίσκοπο Τελμησσού Ιώβ. Μας ανησυχεί σοβαρά η κατάσταση της ψυχικής και πνευματικής του υγείας. Αν χρειαστεί, είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τον σύντροφο με θεραπεία ή να οδηγηθεί να εκπαιδευτεί σε ένα από τα σεμινάρια της Εκκλησίας μας".

Ιδού το αυθεντικό κείμενο του περί ού ο λόγος ρώσου υψηλόβαθμου Κληρικού: "Звучат очень тревожные заявление архиепископа Иова (Гечи). Мы серьезно обеспокоены состоянием его душевного и духовного здоровья. При необходимости мы готовы помочь собрату с лечением или с направлением его на обучение в одну из семинарий нашей Церкви." 

Δεν υπάρχουν σχόλια: