e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Πολυτραυματίας η Παναγία η Βιγλατσούρα της Αγριλιάς στη Ζάκυνθο


Οι δημοσιευόμενες εδώ φωτογραφίες, τις οποίες μάς απέστειλε ο Εφημέριος Αγριλιάς Ζακύνθου π. Διονύσιος Αρβανιτάκης, αποδίδουν ήπια τις σημαντικές ζημιές, τις οποίες έχει υποστεί η Ενορία του, εξαιτίας του ισχυρότατου σεισμού 6,8 ρίχτερ της 26ης Οκτωβρίου 2018. 

Πρόκειται για έναν από τους Ενοριακούς Ναούς του νησιού μας, αυτόν της Παναγίας της Βιγλατσούρας, του συνοικισμού της Αγριλιάς, στο Μουζάκι Ζακύνθου. Επισημαίνεται η λέξη "ήπια", διότι στην πραγματικότητα οι ζημιές είναι μεγαλύτερες και σοβαρότερες. 

Ο Ναός κρίθηκε από τους ειδικούς επιστήμονες του Δήμου Ζακύνθου ως μη επισκέψιμος, άρα και μη λειτουργήσιμος, οπότε χρήζει καίριων διορθωτικών επεμβάσεων εν καιρώ. 

Τούτο σημαίνει ότι η εν λόγω Ενορία της Αγριλιάς, που αριθμεί περί τους 500 Ενορίτες, σε μια αναπτυσσόμενη τουριστικά περιοχή, δεν έχει αυτό τον καιρό Ναό για τις λειτουργικές ανάγκες του. 

Κατά τις ημέρες που πέρασαν από τις 26 Οκτωβρίου, η Ενορία εξυπηρετήθηκε στον κεντρικό Ναό του Μουζακίου, αλλά εκ της Ιεράς Μητροπόλεως συστήθηκε στον Εφημέριο η λύση προσωρινής στέγασης στην υπό αποπεράτωσιν  αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Ενορίας, δίπλα στον πληγέντα Ναό της Βιγλατσούρας, επειδή ακριβώς η αποκατάστασή του θα χρειαστεί χρόνο αρκετό για να τελεσφορήσει και πάντως μετά την παύση της μετασεισμικής ακολουθίας, η οποία ολοένα συνεχίζεται.






















Δεν υπάρχουν σχόλια: