e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Ο Υπουργός Παιδείας Γαβρόγλου ενημέρωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τη σχεδιαζόμενη νέα σχέση Κράτους - Εκκλησίας στην Ελλάδα [video]






Στις 11 σήμερα το πρωί σήμερα (10.11.2018) συναντήθηκε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι, για να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις στις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους του Οικουμενικού Πατριαρχείου αναφορικά με τις εξελίξεις στις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας στην Ελλάδα, σημείωσαν ότι όταν το Οικουμενικό Πατριαρχείο ενημερωθεί επισήμως για τις προθέσεις της κυβέρνησης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα τις θέσει υπ' όψιν της Αγίας και Ιεράς Συνόδου που συνεδριάζει στις 27 Νοεμβρίου, προκειμένου να τις αξιολογήσει και να τοποθετηθεί επ' αυτών.

Πηγές από το Φανάρι σημείωσαν την Τετάρτη πως το προηγούμενο διάστημα δεν υπήρξε καμία ενημέρωση ούτε από την Εκκλησία της Ελλάδος, μήτε από την ελληνική κυβέρνηση για την επικείμενη συμφωνία.




Ενημερωτικό Δελτίο
Από το Γραφείο Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος, Καθ. Κωνσταντίνου Γαβρόγλου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Φανάρι, πραγματοποίησε σήμερα, Σάββατο, 10 Νοεμβρίου, ο Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, o οποίος έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.  

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως ο Υπουργός ενημέρωσε τον Παναγιώτατο για τις προτάσεις της Ελληνικής Κυβερνήσεως, στο πλαίσιο της προωθούμενης Συνταγματικής αναθεώρησης αλλά και του διαλόγου που έχει με την Εκκλησία της Ελλάδος, για τις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας στην Ελλάδα. Ιδιαιτέρως ενημέρωσε για το «σχέδιο Συμφωνίας 15 σημείων» που ανακοινώθηκε τις προηγούμενες ημέρες. 

Στη συνάντηση παρέστη ο Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων Δημήτριος, και ο Αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Αρχιμ.Ιωακείμ.

Τις προτάσεις της Ελληνικής Κυβερνήσεως,  ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα τις θέσει υπόψιν της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, που θα συνέλθει στις 27 Νοεμβρίου, προκειμένου να τις αξιολογήσει και να τοποθετηθεί επ’ αυτών.

Μετά τη συνάντηση ο κ.Υπουργός παρακάθισε στην Πατριαρχική τράπεζα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: