e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Κυριακή, 2.12.2018, τιμώντας τον Όσιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη, εν Βανάτω Ζακύνθου


Πρωί Κυριακής ΙΔ΄ Λουκά, 2 Δεκεμβρίου 2018, στον ηλιοπερίχυτο Ναό της Παναγούλας Μπανάτου εν Ζακύνθω, έγινε η Αναστάσιμη Ευχαριστιακή Σύναξη της ημέρας, τιμώντας εξαιρέτως τον νέο Άγιο της εποχής μας Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη, καθότι σήμερα εορτάζεται η ιερή μνήμη Του.
      Έγινε Αρτοκλασία, εψάλησαν τα δέοντα ψάλματα προς τιμήν του, ο δε λειτουργός π. Παναγιώτης Καποδίστριας κατατόπισε τους εκκλησιασθέντες για τον βίο και την πολιτεία του τιμωμένου και λαοφίλητου Οσίου. 
     Το ψαλτήρι τίμησαν -αποδίδοντες τις μελωδίες κατά το ζακύνθιο μουσικό ύφος- οι κ.κ. Δημήτριος Κάνδηλας, Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης, Σπυρίδων Σαρατσένος, Σωτήριος Στραβοπόδης και Αντώνιος Κάνδηλας.
















































Δεν υπάρχουν σχόλια: