e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Ο Αρχιερατικός Εσπερινός και ο αφ' εσπέρας Όρθρος στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Νικολάου των Ξένων πόλεως Ζακύνθου


Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Νικολάου των Ξένων, βράδυ 5ης Δεκεμβρίου 2018. Εόρτιος Εσπερινός και Όρθρος (κατά παράδοσιν αφ' εσπέρας) προς τιμήν του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ζακύνθου κ.κ. Διονυσίου Δ΄. Παραβρέθηκε συμπροσευχόμενος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Μεγάρων και Ιεροκήρυκας του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών μετά της συνοδείας του, ο οποίος -αναθέσει Σεβ. Ποιμενάρχου- ομίλησε περί αγιότητος, παραθέτων στοιχεία από τη ζωή του τιμωμένου Αγίου Νικολάου. Ακολούθησε κέρασμα για το εκκλησίασμα, στο διπλανό ξενοδοχείο ΝΤΙΑΝΑ, προσφερθέν από την οικογένεια του ιδιοκτήτη κ. Παναγιώτη Μάργαρη.
[Φωτογραφίες: Γιάννης Δεμέτης]






















Δεν υπάρχουν σχόλια: