e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Αχελώου κ. Ευθυμίου












Η μνήμη του Οσίου Ευθυμίου του Μεγάλου τιμήθηκε στην εκκλησιαστική κοινότητα της Αγίας Βαρβάρας Χαλανδρίου, την Κυριακή 20.1.2019, με την παρουσία του άγοντος τα ονομαστήριά του Μητροπολίτου Αχελώου κ. Ευθυμίου.

Ο Σεβ. Αχελώου χοροστάτησε στον Όρθρο και τη θεία Λειτουργία, την οποία τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου, συμπαραστατούμενος από τον εφημέριο του ναού Πρωτοπρεσβύτερο Χρήστο Καραγιώργο. 

Στην ομιλία του ο λειτουργός αναφέρθηκε στην πίστη του ευγνώμονος λεπρού και συνέδεσε αυτήν με την πίστη του εορταζομένου Μητροπολίτου, ο οποίος παρά τα 90 του έτη του και έχοντας συμπληρώσει τον παρελθόντα Δεκέμβριο 50 χρόνια αρχιερωσύνης, με αδιάκοπη πνευματική εργασία, εκκλησιάζεται και ομιλεί κάθε Κυριακή στον ναό της κοινότητας της αγίας Βαρβάρας.

Με το πέρας της θείας λειτουργίας ο εορταζόμενος ευχαρίστησε τον π. Χρήστο και όλα τα μέλη της εκκλησιαστικής κοινότητας για την θαλπωρή που έχουν επιδείξει προς το πρόσωπο του και ως ένδειξη ευγνωμοσύνης προσέφερε στον καθένα από τους εκκλησιαζόμενους από ένα βιβλίο εκ των συγγραμμάτων του.

Ο π. Χρήστος υπέβαλε ευχές στον εορταζόμενο Επίσκοπο και με τους συνεργάτες του παρέθεσαν δεξίωση στο αρχονταρίκι του ναού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: