e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Συντετριμμένοι οι Κενυάτες κήδευσαν τον ταπεινό Επίσκοπο Κισούμου Αθανάσιο


Η αφρικανική γη σήμερα, εορτή των Τριών Ιεραρχών Προστατών των Γραμμάτων, 30.1.2019, δέχτηκε στα τραχιά και ηλιοκαμένα σπλάχνα της έναν καλοκάγαθο ιθαγενή Αρχιερέα, τον μακαριστό Επίσκοπο Κισούμου και Δυτικής Κένυας κυρό Αθανάσιο (Ακούντα), ο οποίος -κρίμασιν οις οίδε Κύριε- έφυγε για την επάνω πατρίδα πολύ νωρίς και ήδη απολαμβάνει ουρανίων πραγματικοτήτων. 

Θεωρούμε προσωπικά και αφού τον γνωρίσαμε εκ του σύνεγγυς, εκτιμήσαμε μάλιστα θαυμαστικά τα σύμφυτα και επίκτητα προσόντα του, ότι αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα απλού ανθρώπου του Θεού, ο οποίος πάντως κατέχει ήδη θέση περίοπτη δίπλα στον Θρόνο της θεϊκής Μακαριότητας! Μακάρι έτσι να συμβαίνει!

Κείμενο: π. Παν. Καποδίστριας 




































Δεν υπάρχουν σχόλια: