e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Πρωτολειτούργησε σήμερα ο Μητροπολίτης Αξώμης Δανιήλ στην Addis Ababa






Σήμερα Κυριακή 10η Φεβρουαρίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ ιερούργησε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, για πρώτη φορά στην Επαρχία του, στον ιστορικό Κοινοτικό Ιερό Ναό Αγίου Φρουμεντίου, φωτιστού της Αβησσυνίας, στην πρωτεύουσα Αδδίς Αμπάμπα.

Στην Θεία Λειτουργία παρευρέθησαν ο Πρέσβυς της Ρωσίας στη χώρα, ο Πρόξενος της Ελλάδος κ. Εμμανουήλ Κουμπαράκης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος κ. Δημήτριος Συκάς, πλήθος πιστών της Ελληνικής Παροικίας, πιστοί από Ρωσία, Σερβία και Βουλγαρία, παιδιά από τα σχολεία της Ελληνικής Κοινότητος και Ορθόδοξοι Αιθίοπες.

Ο Ναός, ασφυκτικά γεμάτος από πιστούς χριστιανούς, οι οποίοι προσήλθαν να εκκλησιασθούν και να καλωσορίσουν τον Επίσκοπό τους, που υποδέχθηκαν προσφέροντάς του άνθη.

Ο Σεβ. κ. Δανιήλ στην ομιλία του, ευχαρίστησε τον Θεό για την ευλογία που του έδωσε να υπηρετήσει ως πνευματικός πατέρας των Ορθοδόξων στην Αιθιοπία, καθώς επίσης και τον Μα. Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β για την αγάπη του, εκφράζοντας άπειρη ευγνωμοσύνη.

Συγκινητική η στιγμή στην οποία η νεολαία που προσήλθε στον Ναό καθώς και όλοι οι πιστοί, απήγγειλαν "εν ενί στόματι και μια καρδία", το "Πιστεύω" και το "Πάτερ ημών" στην ελληνική και αιθιοπική γλώσσα.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η Ακολουθία της Αρτοκλασίας, για να τιμηθεί η σημερινή μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους.

Αμέσως μετά την απόλυση, προσφέρθηκε σε όλους κέρασμα στο εντευκτήριο του Ναού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: