e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Ευχές Αλεξίου Ξενοφωντινού προς Επιφάνιον Κιέβου






Θερμές εκδηλώσεις αγάπης προς τον Προκαθήμενο της νεοπαγούς Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, με αφορμή την ενθρόνισή του την περασμένη Κυριακή (3.2.2018), έλαβαν χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων Gallery D12, όπου έγινε η επίσημη δεξίωση και το εόρτιο γεύμα για το ιστορικό αυτό γεγονός. Πάνω από 1,5 ώρες ο Μητροπολίτης Επιφάνιος δέχθηκε ευχές και συμβολικά δώρα τόσο για την ενθρόνισή του, όσο και για τα 40ά γενέθλιά του, που συνέπεσαν εκείνη την ημέρα. 

Ανάμεσά τους ο Γέρων Αλέξιος ο Ξενοφωντινός εξ Αγίου Όρους, μέλος της Αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Θρόνου, ο οποίος επέδωσε δώρα αγάπης από τον Άθωνα και του ευχήθηκε καλή ποιμαντορία για την ωφέλεια της νεογέννητης Εκκλησίας και την ενότητα του λαού της Ουκρανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: