e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Πανηγυρικός συνεορτασμός των Αγίων Ιερομαρτύρων Χαραλάμπους και Βλασίου στο Μπανάτο Ζακύνθου






Σήμερα το πρωί, Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019, στον Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου, τιμήθηκε ιεροπρεπώς η μνήμη δύο ιερομαρτύρων: Χαραλάμπους και Βλασίου. Του μεν αγίου Χαραλάμπους υπάρχει στον εν λόγω Ναό εκφραστική Καθέδρα με καλαίσθητο Εικόνισμά του και απότμημα Λειψάνου, του δε αγίου Βλασίου υπήρχε εντός του Μπανάτου παλαιόθεν Μοναστήριο, σωζόμενο το 1495, σήμερα όμως αφανισμένου.
     Κατά την θεία Λειτουργία. λειτουργούντος του οικείου Εφημερίου π. Παναγιώτη Καποδίστρια, έψαλε καλλίφωνος όμιλος ιεροψαλτών υπό τον Πρωτοψάλτη κ. Δημήτριο Κάνδηλα και ομίλησε εμπνευσμένα ο κ. Σταμάτιος Ζούλας, Μάστερ Θεολογίας.
     Έγιναν οι καθιερωμένες Αρτοκλασίες και η μνημόνευση του εξαίρετου Ενορίτου μας Αναστασίου Στραβοπόδη, ο οποίος είχε διατελέσει Εκκλησιαστικός Σύμβουλος επί πολλά-πολλά χρόνια.
[Φωτορεπορτάζ: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]

















































 

Δεν υπάρχουν σχόλια: