e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Του Ασώτου


Τι μπορεί να πει κανείς εμπρός στο μεγαλείο της αγάπης του Θεού για τον άνθρωπο! Μέσα από την μοναδική παραβολή του Ασώτου αποκαλύπτεται με τόση απλότητα η αγάπη του Πατέρα!

Περίμενε υπομονετικά ο Πατέρας την επιστροφή του υιού του. Μόλις τον αντίκρισε από μακριά να έρχεται, δεν μπορούσε άλλο να περιμένει. Έτρεξε και τον αγκάλιασε, καλύπτοντας ο Ίδιος το κενό που είχε απομείνει, μέχρι να επιστρέψει ο Άσωτος υιός.

Αυτή είναι η αγάπη του Πατέρα, ο Οποίος μας περιμένει να πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής κοντά Του. Αυτός μόνο περιμένει. Το μόνο που θέλει είναι να μας κλείσει στην αγκαλιά Του. Αυτός μετά θα καλύψει κάθε κενό και ατέλεια που θα έχει δημιουργήσει η συμπεριφορά μας.

Αυτή η Πατρική αγάπη, η μοναδική, η οποία θεραπεύει και αναπληρώνει την ζωή μας, είναι η βεβαιότητα της σωτηρίας μας.

Καλή Σαρακοστή!

+Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος, Καθηγούμενος Ι. Μ. Εσφιγμένου Αγίου Όρους

Δεν υπάρχουν σχόλια: