e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

Το Πρόγραμμα της Επισκέψεως του Αλεξανδρινού Προκαθημένου στην Addis Ababa για την Ενθρόνιση του Μητροπολίτου Αξώμης



Ο Μακ. Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ έφθασε χθες το βράδυ, 1.3.2019, στην Addis Ababa, την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, για ποιμαντική επίσκεψη, ευκαιρίας δοθείσης από την αυριανή ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου Αξώμης κ. Δανιήλ, του Ζακυνθίου. 

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με το δημοσιευόμενο ανωτέρω πρόγραμμα, έχει σήμερα (2.3.2019) επαφές με τον Πατριάρχη της Αιθιοπικής Εκκλησίας, τους Πρέσβεις της Ελλάδος και της Αιγύπτου, θα επισκεφθεί την Ελληνική Κοινότητα και τα Σχολεία, το Μητροπολιτικό Μέγαρο. 

Αύριο, Κυριακή των Απόκρεω, θα προστεί Πατριαρχικής Λειτουργίας στον Ελληνορθόδοξο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Φρουμεντίου, στο τέλος της οποίας θα λάβει χώραν η τελετή της Ενθρονίσεως του Μητροπολίτου Αξώμης.

Κατά την διάρκεια του επίσημου γεύματος στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνικής Κοινότητας Αδδίς Αμπάμπα, θα παρουσιασθεί μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από τους μαθητές των ελληνικών σχολείων.

Το βράδυ της Κυριακής ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος θα αναχωρήσει για την έδρα του, στην Αίγυπτο.

Σημειωτέον ότι τον Πατριάρχη συνοδεύει ο Θεοφ. Επίσκοπος Βαβυλώνος κ. Θεόδωρος, ενώ ήδη έχουν φθάσει στην Αιθιοπία ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος (εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου Α΄), ο Σεβ. Μητροπολίτης Άκκρας κ. Νάρκισσος, αναμένεται δε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: