e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 14 Απριλίου 2019

Ένας Εσταυρωμένος διά χειρός Ελένης Γούναρη απόψε στη βραδιά "Αληθώς" για το Θείο Πάθος



Ενώ ο καθένας, κατά τις δυνάμεις του, επιχειρεί την προσωπική του πρόσβαση στα ιερά Δρώμενα της Μεγάλης Εβδομάδας, εμείς προτείνουμε -μες από την  αποψινή δράση του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου ΑΛΗΘΩΣ- έναν, με σύγχρονη ματιά ιστορημένο, Εσταυρωμένο, δια χειρός της Ζακυνθινής Ζωγράφου Ελένης Γούναρη

Το έργο θησαυρίζεται στις μέρες μας στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Ζακύνθου κι εμφορείται απ' όλες εκείνες τις αρετές ενός αξιοπρόσεκτου έργου τέχνης, το οποίο επιθυμεί να κατανύξει τον θεατή του, ωθώντας τον να εισοδεύσει στο Μυστήριο της δια του Σταυρού πάταξης του Θανάτου. 


Το διαφαινόμενο νεκρό Σώμα του Μεγάλου Αθώου, στην επτανησιακής τεχνοτροπίας υπερκόσμια θύρα, παραπέμπει τεχνοτροπικά σε ανάλογο έργο του παπα-Κουτούζη, αλλά και (γιατί όχι;) στον Dali, ενώ ο λαός, σ' ένα δεύτερο γήινο επίπεδο, αποθαυμάζει το μέγα Ορώμενο, ευελπιστώντας πιθανόν στην Λαμπρή Κυριακή!

Οι επιθυμούντες να θαυμάσουν το εν λόγω έργο, ας βρεθούν απόψε, 14 Απριλίου 2019, ώρα 8-9 μ.μ., στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου, όπου θα εκτίθεται, στο πλαίσιο της αφιερωματικής στο Θείο Πάθος βραδιάς, με τίτλο "ΠΡΟΣ ΣΦΑΓΗΝ ΕΛΚΟΜΕΝΟΣ". Είσθε όλοι προσκεκλημένοι!


Δεν υπάρχουν σχόλια: