e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Απότμημα εκ των Λειψάνων της Αγ. Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας στον Οικουμενικό Πατριάρχη


Ένα ικανό απότμημα του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας προσέφεραν στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο οι κληρικοί π. Μπογκτάν Γουλιάμωφ και π. Πέτρος Ζούγιεφ, της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας, κατά την συνάντησή που είχαν σήμερα, Τετάρτη, 10 Απριλίου, στο Φανάρι.

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως παρέστη και ο Μητροπολίτης Μιλήτου Απόστολος, Ηγούμενος της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Αναστασίας Φαρμακολυτρίας Βασιλικών Χαλκιδικής.

Ο Παναγιώτατος ευχαρίστησε τους δύο κληρικούς για την ευγενική προσφορά τους και παρέδωσε το Ιερό Λείψανο στον Μητροπολίτη Μιλήτου προκειμένου να το αποθησαυρίσει στο ιστορικό Μοναστήρι της Χαλκιδικής και να εκτεθεί προς αγιασμό των πιστών.

Ευχήθηκε δε, η προσφορά αυτή να αποτελέσει τον πρόδρομο για την επιστροφή στη Μονή της τιμίας Κάρας και των άλλων λειψάνων της Αγίας, τα οποία φυλάσσονταν στο Καθολικό της μέχρι και το 2012 οπότε εκλάπησαν.

Φωτογραφίες: Νίκος Μαγγίνας | Οικουμενικό Πατριαρχείο














Δεν υπάρχουν σχόλια: