e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Προηγιασμένη θεία Λειτουργία για τα παιδιά του Γυμνασίου Βανάτου


Πρωί Παρασκευής προ των Βαΐων, 19ης Απριλίου 2019, στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου, τελέσθηκε θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων, για να εκκλησιασθούν και μεταλάβουν Σώματος και Αίματος Χριστού οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Βανάτου, ως είθισται, εν όψει των διακοπών του Πάσχα. Σημειωτέον ότι οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής επέλεξαν να μην εκκλησιασθούν...
     Κατά την Προηγιασμένη Λειτουργία συλλειτούργησαν ο οικείος Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας και ο π. Ιωάννης Ρένεσης, Εφημέριος Φαγιά και Δράκα. Ο π. Παναγιώτης ομίλησε συνοπτικά στους μαθητές για τη σημασία της αυτοΘυσίας του Θεανθρώπου στην ανάσταση της ανθρωπότητας από τον κάθε είδους τάφο της.
     Έψαλαν οι κ.κ. Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης και Αντώνιος Στεργιώτης. Δεκάδες παιδιών κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.













































Δεν υπάρχουν σχόλια: