e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Ολοκληρώθηκε το προσκύνημα της τιμίας Χειρός του Αγ. Διονυσίου στη Ν. Ερυθραία. Επιστρέφει στη Ζάκυνθο


Περί το μεσημέρι σήμερα, 22α Μαΐου 2019, η Νέα Ερυθραία αποχαιρέτησε το πάνσεπτο Χέρι του Αγίου Διονυσίου, το Οποίο -ως γνωστόν- μεταφέρθηκε από τον Καθηγούμενο της Μονής Στροφάδων και Αγ. Διονυσίου στον Ναό της Αγίας Ματρώνας για ευλογία των πιστών της Ι. Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, αλλά και όλων εκείνων οι οποίοι κατά πολλές-πολλές εκατοντάδες προσήλθαν, επί μία πλήρη εβδομάδα, να προσκυνήσουν τον πολύτιμο αυτό θησαυρό τον εκ Ζακύνθου.
     Και σήμερα, τόσο κατά τη θεία Λειτουργία, όσο και κατά την Παράκληση της Αναχώρησης του Αγίου, παραβρέθηκαν πάμπολλοι ευλαβείς πιστοί, οι οποίοι με αναμμένα κεριά και βουρκωμένα μάτια προέπεμψαν το Λείψανο στο αυτοκίνητο, που ήδη Το μεταφέρει στη Ζάκυνθο.
     Νωρίτερα, ο δραστήριος Εφημέριος, Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωστής, ευχαρίστησε εκ μέρους όλων τόσο τον παριστάμενο Καθηγούμενο Γέροντα Διονύσιο, όσο και τους Σεβ. Μητροπολίτες Ζακύνθου και Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, αλλά και τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου π. Παναγιώτη Καποδίστρια, διότι όλοι εν ενί στόματι και μιά καρδία συναίνεσαν ώστε να πραγματοποιηθεί η μεταφορά του Αγίου της Ανεξικακίας στη Νέα Ερυθραία, μάλιστα δε όλοι τους, με τη φυσική παρουσία τους, τίμησαν τις σχετικές εκδηλώσεις!
[Φωτορεπορτάζ: Μαίρη Κεφαλά και Τάσος]


































Δεν υπάρχουν σχόλια: