e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Ο Γέροντας Ανανίας Κουστένης προσκυνητής και ομιλητής στη Ν. Ερυθραία, παρόντος του Χεριού του Αγ. Διονυσίου


Απόψε, Κυριακή του Παραλύτου, 19 Μαΐου 2019, στον Ι. Ναό της Αγίας Ματρώνας Νέας Ερυθραίας έγινε το αδιαχώρητο από προσκυνητές, οι οποίοι έφθασαν από όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής, ούτως ώστε να καταθέσουν το δάκρυ και τον ιδρώτα της ψυχής τους ενώπιον του σεπτού Χεριού του εν αγίοις Πατρός Διονυσίου, Αρχιεπισκόπου Αιγίνης, του θαυματουργού, το Οποίο, ως ευώδες άνθος εκ Ζακύνθου, ευλογεί και αγιάζει αυτές τις ημέρες τη Νέα Ερυθραία Αττικής, εκκλησιαστική δικαιοδοσία της Ι. Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού. 
     Σύμφωνα με το καταρτισθέν πρόγραμμα, κατά την αποψινή σύναξη τελέσθηκε το Μυστήριο του Αγίου Ευχελαίου. Σημειωτέον ότι τέσσερις ιερείς επί ώρα αγιομύριζαν τους προσκυνητές. Παρών ήταν ο πολυσέβαστος Γέροντας π. Ανανίας Κουστένης, ο οποίος ακολούθως κατένυξε το εκκλησίασμα με λόγο μετανοίας αγαθό και ψυχωφελή. 
     Τον εκλεκτό ομιλητή περιστοίχιζαν ο διαρκώς παρών Καθηγούμενος της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου, Γέροντας Διονύσιος Λιβέρης και ο Ζακύνθιος Εφημέριος του Ναού Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωστής.
[Φωτογραφίες: Μαίρη Κεφαλά]




























Δεν υπάρχουν σχόλια: