e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

Η Ενθρόνιση του Αρχιμανδρίτου Διονυσίου Κλάδη, του Ζακυνθίου, ως Ηγουμένου της Μονής Αγ. Προκοπίου Τρικάλων [φωτογραφίες + video]


Ένα ζακυνθινόπουλο, ο Αρχιμανδρίτης Διονύσιος (πρώην Χρύσανθος) Κλάδης διακονεί ως Κληρικός στη Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών. Με απόφαση του οικείου Μητροπολίτου, Σεβ. Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, ο π. Διονύσιος ορίσθηκε Ηγούμενος της ερημικής σχεδόν και παλαίφατης Μονής Αγίου Προκοπίου, δίπλα στο ομώνυμο χωριό της περιοχής Πύλης Τρικάλων. 
     Κατά τον προγραμματισμό που είχε εξαγγελθεί, απόψε έγινε η σχετική επίσημη Ενθρόνισή του, κατά το μοναχικό τυπικό, στην οποία, παρόντος του οικείου Ποιμενάρχου, προέστη ο παρεπιδημών Σεβ. Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος. 
     Και οι δύο Μητροπολίτες εξέφρασαν προς τον νέο Ηγούμενο ευχές για καλλίκαρπη διακονία, ούτως ώστε να δικαιώσει τις χρηστές ελπίδες του Ποιμενάρχου και να αναβιώσουν αρχαίες ημέρες δόξας και πνευματικότητας εκ του ιερού αυτού Μοναστηρίου.
[Κείμενο: π. Παναγιώτης Καποδίστριας | Φωτορεπορτάζ: Δημήτρης Καραγιάννης]





























1 σχόλιο:

Δύ-στιχος είπε...

Αναγαλλιάζει η ψυχή,
συγγένεια μας δένει,
είθε η διακονία του
καλή κι ευλογημένη.

Δύ-στιχος