e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Κυριακή, 28.7.2019, μνήμη της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, στο Μπανάτο Ζακύνθου


Πρωί Κυριακής Στ΄ Ματθαίου, 28η Ιουλίου 2019, στον Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου για την Ευχαριστιακή Σύναξη. 
     Κατά την ημέρα αυτή τιμήθηκε η μνήμη της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, με Αρτοκλασία την οποία προσέφερε η οικογένεια του άγοντος τα ονομαστήριά του Ιεροψάλτου μας κ. Χρυσοβαλάντη Δρογγίτη. 
     Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μάστερ Θεολογίας κ. Σταμάτιος Ζούλας, ενώ έψαλαν, κυρίως κατά το ζακύνθιο μουσικό ύφος, οι κ.κ. Δημήτριος Κάνδηλας, Ιωάννης Καραβάνης, Σταμάτιος Ζούλας και Σπυρίδων Σαρατσένος.
     Στη θεία Λειτουργία προσήλθαν ευάριθμες οικογένειες συντοπιτών, που διαμένουν τον χειμώνα εκτός Βανάτου. Αρκετοί εξ αυτών κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων. 
[Φωτογραφίες: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]












































Δεν υπάρχουν σχόλια: